Izsludināts latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvas konkurss




       Izsludināts latviešu un igauņu valodu            popularizēšanas balvas konkurss



Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas izsludina ikgadējo Latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvas (Valodu balva) konkursu. Saskaņā ar balvas nolikumu tai var pieteikt daiļliteratūras vai dažādu jomu zinātniskā darba tulkojumus, kā arī latviešu valodas skolotājus Igaunijā un igauņu valodas skolotājus Latvijā, un latviešu un igauņu valodu pētniekus par to ieguldījumu valodu popularizēšanā 2016. gadā. Žūrijas lēmums par balvas ieguvēju tiks pieņemts 2017. gada pavasarī. Valodu balvas mērķis ir veicināt latviešu un igauņu valodu apguvi un izmantošanu, kā arī uzsvērt latviešu–igauņu un igauņu–latviešu tulkotāju sasniegumus un veicināt valodu pētnieku un valodas skolotāju ieguldījumu valodu popularizēšanā.
Valodu balvas vērtība ir 3000 eiro, un tās fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījumi. Konkursa žūrijā ir abu valstu Ārlietu ministriju pārstāvji, ka arī literatūras un valodu eksperti.
2015. gadā Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas paplašināja jau zināmās Latviešu–igauņu un Igauņu–latviešu tulkotāju balvas nominantu loku. Saskaņā ar jauno balvas nolikumu Valodu balvai līdztekus tulkotājiem var pieteikt arī abu valodu pētniekus, skolotājus un pasniedzējus, kuri ir sekmējuši latviešu un igauņu valodas apgūšanu un lietošanu abās valstīs.
Iepriekš Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju balvu ir saņēmuši tulkotāji Maima Grīnberga 2009. un 2011. gadā, Guntars Godiņš 2010. un 2013. gadā, Kalevs Kalkuns (Kalev Kalkun) 2012. gadā un Marguss Konnula (Margus Konnula) ar pseidonīmu Contra 2014. gadā. Savukārt 2015. gadā Valodu balvu saņēma tulkotājs, dzejnieks un valodnieks Valts Ernštreits.
Pieteikumus balvas konkursam var iesūtīt Ārlietu ministrijā elektroniski uz e-pastu mfa.cha@mfa.gov.lv vai pa pastu – K. Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395, ar norādi “Valodu balvai", līdz 2017. gada 1. martam (ieskaitot).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru