Algas konkurss Eesti-Läti ja Läti-Eesti keeleauhinnale

Algas konkurss Eesti-Läti ja Läti-Eesti keeleauhinnale

Eesti ja Läti välisministeerium kuulutasid välja konkursi Eesti-Läti ning Läti-Eesti keeleauhinnale. Konkursile on võimalik esitada kandidaate, kes on möödunud aastal aidanud oma tegevusega kaasa eesti-läti keelekoostöö edendamisele eesti-läti keelsete tõlgete, teadustööde või eesti keele õpetamisega Lätis ning läti keele õpetamisega Eestis. Võitja selgub selle aasta kevadel.

Keeleauhinna eesmärk on rõhutada eesti ja läti keele õppimise ning oskuse olulisust. Sellega soovitakse tunnustada tõlkijate, keeleteadlaste ja õpetajate tegevust ning innustada neid oma tööga jätkama.

2015. aastal laiendasid Eesti ja Läti välisminister varasemalt tuntud Eesti-Läti ja Läti-Eesti tõlkeauhinna konkursi põhikirja. Selle alusel on lisaks ilukirjanduslikele tõlgetele Eesti-Läti keeleauhinna konkursile võimalik piiranguteta esitada tõlkeid ka teistes valdkondades, näiteks poliitikas, teaduses, kunstis, ajaloos ja sotsioloogias, jne. Samuti saab konkursile esitada Eesti ja Läti koolide ning ülikoolide keeleõpetajaid ning keeleteadlasi, kes on möödunud aastal andnud panuse eesti ja läti keele edendamisse mõlemas riigis.

Preemia rahaline väärtus on 3000 eurot, millesse panustavad Eesti ja Läti välisministeerium võrdselt. Žüriisse kuuluvad nii mõlema riigi välisministeeriumi esindajad kui ka kirjandusasjatundjad.

Varasematel aastatel on auhinna pälvinud tõlkijad Maima Grīnberga (2009, 2012), Guntars Godinš (2010, 2013), Kalev Kalkun (2011) ja Margus Konnula (2014), Valts Ernštreits (2015).
Keelekonkursile on võimalik esitada kandidaate 2016. aasta tegevuse ja tööde eest kuni selle aasta 1. märtsini. Välisministeeriumi kodulehel asuvat taotlust saab edastada elektroonselt e-postiga vminfo@vm.ee või kirja teel aadressil Välisministeerium, Islandi väljak 1, 15049 Tallinn.
Taotluse vorm ja põhikiri (DOCX)
Lisainfot:
Mariann Sudakov
välisministeeriumi avalike suhete osakond
521 6821
637 7628
press@mfa.ee

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru