Profesora Anatolija Danilāna lekcija Valkā



Ar lekciju „Dzīvo ilgi un laimīgi!” 24. oktobrī plkst. 17:00 Valkā, Beverīnas ielas 3 zālē uzstāsies izcilais ārsts, dzīvespriecīgais profesors gastroenterologs Anatolijs Danilāns.
A. Danilāns ik dienu iedveš optimismu gan pacientiem, gan kolēģiem, piekopj veselīgu dzīvesveidu un sporto (jau 30 gadus katru dienu mērojot 12 kilometrus); saņēmis mediķu vidē prestižo sava skolotāja Ilmāra Lazovska balvu. Plašākai sabiedrībai pazīstams kā allaž priecīgais un humora pilnais profesors, kurš dažādu vecumu cilvēku atzinību ieguvis, stāstot par veselības saglabāšanu un uzlabošanu viegli uztveramā veidā, sniedzot praktiskus piemērus un ieteikumus.

Profesors uzsver, ka ļoti svarīga ir pēctecība – zināšanu nodošana jaunajiem speciālistiem un došanās pie cilvēkiem dažādās Latvijas vietās. Ir iznākuši gan nopietni darbi, gan grāmatas, kurās „viss ir pasniegts tādā mazliet humorīgā stilā. Reizēm es rājos, reizēm kritizēju, reizēm pasmaidu. Jā, pats internetā meklēju ilustrācijas, kombinēju, zīmēju. Skat, grāmatā par aknu slimībām ielikts zilonis, kas čuč! Te upuris ir jānobiedē, lai vieglāk tam atņemt visu mantu.. par nopietnām un sarežģītām lietām esmu runājis ar smaidu, lai vieglāk būtu saprast” (no Rīgas Stradiņa universitātes publikācijas „Saruna pirms jubilejas. RSU profesoram Anatolijam Danilānam – 70”).
Lekcija ir bezmaksas, bet lūdzam iepriekš pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots (29158517, 64781193 vai instituts@valka.lv).
A. Danilāna lekciju dvīņu pilsētā finansiāli atbalsta Lauku partnerība „Ziemeļgauja” un Valkas novada dome, dodot iespēju cilvēkiem tikties ar izcilu speciālistu tuvu dzīvesvietai un uzzināt par labas veselības priekšnoteikumiem. Profesoru uz Valku aicina Latvijas – Igaunijas institūts.

Ieskatam profesora Anatolija Danilāna 
stāstījums par skriešanu šeit

un par senioru veselību šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru