Valga - Valka kaksiklinnade festival "Helisev Liivimaa", 7. - 11. juuni 2012


VALGA LINN 428
VALGA JAANI KIRIKU LADEGASTI OREL 145
VALGA MUUSIKAKOOL 90


Neljapäev, 7. juuni
6. - 10.06.2012  Bengts Tivoli Pärna puiestee 17a platsil. Lõbustuspark Rootsist tuuritab mööda Eestimaa linnasid juba alates 23. aprillist. Valgas pakutakse viiel päeval erinevaid meelelahutusvõimalusi kogu perele:
K-N: kell 15 - 23 , R: kell 15 - 24
L-P:  kell 12 - 24
kell 12 Valga linnapea Kalev Härki vastuvõtt parimatele koolilõpetajatele Valga Raekojas (kutsetega)
kell 17 Valga linna loomeinimeste kohtumine ja näituse avamine kultuuri- ja huvialakeskuses. Näitus jääb avatuks 24. augustini

Reede, 8. juuni
kell 8 – 16 Turg Valka turuplatsil Riia 7a. Müügikohtade registreerimine tel. +371 26875515.
kell 13 Laste tänavajalgpalli turniir Pedeli äärsel kunstmuruväljakul. Turniirile on oodatud 1996 ja hiljem sündinud poisid ja tüdrukud. Võistkonna suurus 7 mängijat, väljakul 5+1.
kell 17 – 18.30 Valga linnapea Kalev Härki ja Valka kihelkonna duuma esimehe Karlis Albergsi vastuvõtt kultuuri- ja huvialakeskuses (kutsetega)
Valga linna sünnipäeva jooksuvõistlused keskstaadionil
kell 17 aastapäevajooks lastele 428 meetrit
kell 18 aastajooks täiskasvanutele 2012 meetrit
kell 19 Ladegasti oreli 145. aastapäeva kontsert Valga Jaani kirikus. Esineb helilooja ja organist Toomas Trass Tallinnast
kell 20.30 Tänavapidu „Polkast-rockini" marsruudil Kesk tänav - Vabaduse tänav -Kungla tänav.
kell 21 – 01.30 Vabaõhukontsert „Rockist – popini” spordihalli esisel platsil. Eesti rockiklassikat esitavad Valga linna avaliku elu tegelased ja noored laulutalendid koos Valga Rockiklubi nostalgiabändiga. Aegumatud Tina Turneri hitid ja rockiklassikat Birgit Varjuni esituses. Tantsuks mängib Evald Raidma ansambel Melody.

Laupäev, 9. juuni
kell 9 -16 Liivimaa laat Valga kesklinnas. Laat on kujunenud rahva seas tuntuks ja hinnatuks iga-aastaseks meelelahutusürituseks oma rikkaliku kultuuriprogrammi, ostu-müügi lusti, erinevate atraktsioonidega, loterii ja palju muuga. Müügikohtade registreerimine kuni 8. juunini telefonil 766 9970, e-post: info@valgakultuurikeskus.ee  Müügiplats on kõigile registreerinutele tasuta, kauplejad annetavad heategevuslikule loteriile midagi oma tootevalikust.
kell 10 Pidulik linnamarss. Kolonnis liiguvad Kaitseliidu Valgamaa Maleva orkester, Valga Üksikkompanii ning noorkotkad ja kodutütred, Päästeameti Lõuna Päästekeskus, Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri Valga politseijaoskond ja militaartehnika marsruudil Jaama puiestee -Vabaduse tänav -Pärna puiestee -Tartu tänav - Raja tänav
kell 10.30-14 Päästeameti Lõuna Päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlused ja päästeautode vigursõit Riia tänava ja Raja tänava piiripunkti juures ning Pedeli jõe ääres
kell 10.30-15 Kultuuriprogramm Valga ja Valka isetegevuskollektiivide esituses kultuuri- ja huvialakeskuse esisel platsil
kell 11 Valga linna 428. sünnipäeva ja Valga muusikakooli 90. aastapäeva kontsert Valga Jaani kirikus. Esinevad Valga muusikakooli õpilased ja vilistlased, linna kultuuri-kollektiivid ja külalised Valka muusikakoolist. Antakse üle aukodaniku tiitel.
kell 11 - 14 Erinevad tegevused lastele ja noortele Säde pargis ja raamatukogu hoovis. Lastega tantsib, laulab ja mängib Röövlitütar Ronja. Huvilistel on võimalus kiikuda kiikinguga, osaleda kastitorni ronimise võistlustel, erinevates kunstialastes õpitubades, lasta teha näomaalingut ja sõita ponidega. Lisaks jagab Eesti Punase Risti Valgamaa Selts infomaterjale.
kell 11 - 14 Kasutatud raamatute turg raamatukogu hoovis. Anna kasutatud raamatud uuesti ringlusesse ja too need enne 8. juunit Valga Keskraamatukogusse või võta laadale kaasa. Turul saavad huvilised valida ja sobiva raamatu tasuta kaasa võtta.
kell 11 – 15 liiklusohutuskatsete läbiviimiseks erinevad stendid raamatukogu hoovis. Kohal on erinevad liiklusohutusalased stendid, kus saab katsetada turvavöö ja peatoe vajalikkust autos ning panna end proovile alkoprillidega. Maanteeamet jagab info-materjale ning teadmisi liiklusega seonduvast.
kell 12 - 16 Trikimootorratturite võistlus „Valga Stunt Ride" keskraamatukogu esisel platsil. Ekstreemsust pakuvad Eesti parimad trikimootorratturid.
kell 12.30 -16 Meenutuste kohvik Valga Muusikakoolis. Muusikalised maiuspalad muusikakooli õpilastelt, õpetajatelt ja külalistelt.
kell 13 Jalutuskäik linnapeadega mööda ajaloolist Valga linna. Linna kujunemisest ja arengust räägivad esimene eestlasest linnapea Johannes Märtson (Priit Riemann) ja praegune linnapea Kalev Härk. Osaleda soovijate registreerimine kuni 8. juunini Valga Muuseumi telefonil 766 8863
kell 14 – 15 Valka folklooripäevale „Kolm mäekinku" (Trīs pakalni) saabunud folkloori-ansamblite kontsert Valga kultuuri- ja huvialakeskuse esisel platsil.
kell 17 Valga Muusikakooli 90. aastapäeva pidulik kontsert-aktus kultuuri- ja huvialakeskuses
kell 19 – 23 Rockkontsert „sõjamuuseumi” militaarlaval (Pikk tn 16a). Esinevad Valka Rockikooli ja Valga linna rockbändid

VALKAS
kell 11.00 Suur jalutuskäik lapsevankritega „Lapsed – meie kaksiklinnade tulevik”. Valka kultuurimaja esisel väljakul. Osalema on oodatud kõik kaunistatud lapsevankritega noored lapsevanemad oma beebidega, et omavahel turvuda ja näidata, et lapsed on meie ja meie kaksiklinna tulevik.
kell 11.00 – 15.00 tegevused lastele Lugaži väljakul. Täispuhutavad atraktsioonid lastele, lõbus sumomaadlus, atraktsioon „Gladiaatorid”, suured lauamängud, võimalus teha asfaldijoonistusi ja osaleda õpitubades. Looduskaitseameti korraldab nii suurtele kui ka väikestele mänge ja annab võimaluse oma teadmisi proovile panna viktoriinides. Keskkonnainspektorid tutvustavad Läti Looduskaitse saja-aastast ajalugu.
Valka keskraaamatukogu lastekirjanduse osakond pakub kuulata unnejuttu - „Muinasjutt enne lõunauinakut”.
kell 19 Folklooripäeva kontsert Valka kultuurimajas, kus osalevad folkloorikollektiivid Eestist ja Lätist. Pärast seda lustakas tantsuõhtu.
kell 22 - 02 Õhtu jätkub rokirütmides koos ansambliga "Most Wanted'', rockansambliga“White Shade“ (Valmiera) ja DJ Gustapsi valitud muusika saatel. Valka kultuurimaja esisel alal.



Pühapäev, 10. juuni
kell 11 Võrride võidusõidu 1. sõit Rimi kaubanduskeskuse juures. Otsi oma sääreväristaja või mopeed välja ja tule julgesti osalema
kell 12 -13 Paadiralli Pedeli jõel. Traditsioonilisele võistlusele oodatakse kõiki linnakodanikke ja linna külalisi, kel aastaid vähemalt 14. Lisaks heale füüsilisele ettevalmistusele hinnatakse loovust kostüümide ja ujuvvahendite valmistamisel
kell 13 Võrride võidusõidu 2. sõit Rimi kaubanduskeskuse juures
kell 13 – 15 õhupüssist laskmise võimalus Pedeli virgestusala 1. paisjärve kaldal Ramsi silla läheduses oleval turvatud alal.
kell 14 Orienteerumisvõistlus peredele „Tunne kodulinna" Kaitseliidu Valgamaa Maleva karikale Pedeli virgestusalal. Start ja finiš Ramsi silla läheduses.
kell 16 Rahvuskultuuride kontsert „Erinevad rahvad, erinevad kultuurid". Kultuuri- ja huvialakeskuses. Esinevad erinevate rahvuste kultuurikollektiivid.
kell 19 Ladegasti oreli 145. aastapäeva tähistav kontsert Valga Jaani kirikus. Esineb Valga Jaani kiriku organist Jüri Goltsov

Esmaspäev, 11. juuni
Valga linna 428. sünnipäev
kell 19 Valga linna sünnipäeva kontsertetendus "Vaid ühte hoides" kultuuri- ja huvialakeskuses. Esinevad Valga linna erinevate kooride 90 lauljat ning muusikalitrupi Kungla näitlejad.
Valga – Valka kaksiklinnade festivali lõpetamine. Sünnipäevakringel kõigile.

Näitused Valgas ja Valkas
Valga kultuuri- ja huvialakeskuses (Kesk 1, Valga)
kuni 24. augustini Valga linna kunstnike ühisnäitus
Valga muuseum (Vabaduse 8, Valga)
kuni 30. juunini ühisnäitus "Food and Vessel" on avatud muuseumi galeriis 30.juunini.
Näitusel on eksponeeritud Ungari, Läti ja Eesti keraamikatudengite tööd teemal "Toit ja Nõu".
Valga keskraamatukogu (Aia 12, Valga)
kuni 02. septembrini näitus "Valga linna ajalugu kirjasõnas"
Valka keskraamatukogus ( Rīgas tn. 22, Valka)
Näitus „Kur Valka klusi snauž pie rāmās Pedeles“ (Ed.Virza)  Pühendused linnale luules ja proosas.
Valka kultuurimajas (Em. Dārziņa tn. 8, Valka)
kuni 11. juunini väikeses saalis – Jēkabpils´i pildigalerii "Manss" uusima kollektsiooni näitus – Uldis Čamans "Tukšuma savādnieks" (Tühjuse veidrik).
2. korruse fuajees – Läti tarbekunstistuudio "Saulīte'' tööde näitus "Ceriņos” (Sirelis).
Valka kunstikoolis (Beverīnas tn. 5, Valka)
Lõpetajate tööde näitus
Valka koduloomuuseumis (Rīgas tänav 64, Valka)
Püsiekspositsioon - kihelkonna etnograafiline kollektsioon
Avatud: Tööpäevadel, kella 11.00 – 18.00, puhkepäevadel kella 10.00 – 16.00

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru