Valgas pilsēta kļūst par institūta biedriem


Šopavasar Valgas pilsēta kļuva par Latvijas – Igaunijas institūta biedru ar mērķi uzlabot sadarbību dvīņu pilsētās.

Pierobežā sadarbības jautājumi ir ikdienas sastāvdaļa, jo īpaši Valkā un Valgā, kas ir viena no nedaudzajām dvīņu pilsētām pasaulē. Kopīgi pasākumi, projekti, saimnieciskās lietas, sporta aktivitātes, mācības ir tikai daži piemēri. Latvijas – Igaunijas institūts piedalās aktivitāšu koordinēšanā, informācijas tulkošanā, palīdz iedzīvotājiem Valkā un Valgā atrast nepieciešamo informāciju attiecīgi Igaunijā un Latvijā un veic citus pienākumus, lai atvieglotu un uzlabotu sadraudzību starp Valku un Valgu.
Kļūstot par biedru, var veiksmīgāk plānot kopīgu darbību, izvirzīt mērķus un apspriest, kā tos sasniegt. Latvijas – Igaunijas institūts darbojas, lai veicinātu apstākļu uzlabošanos un iespējas pierobežas zonā. Uzsvaru liekot ne tikai uz tehniski nepieciešamiem pienākumiem, bet arī iedzīvotāju motivēšanu piedalīties savas dzīves vietas un apstākļu uzlabošanā. Tādējādi vienlīdz svarīgi ir arī mazie pasākumi, kas aicina cilvēkus darboties, saskatīt iespējas sev apkārt. Viens no tādiem ir radošo kursu izstāde Valkas – Valgas pilsētas svētku laikā. Tajā būs apskatāmas pašgatavotas rotas, kas tapa skolotājas Aires Hulkko vadībā, un darbiņi dažādās tehnikās ar skolotājas Daigas Soloveiko palīdzību.
Latvijas – Igaunijas institūts ir biedrība, ko 1999. gadu dibināja Valkas pilsēta, toreizējais Valkas rajons, Latvijas Universitāte un Vidzemes augstskola. Ikdienā biedrība pilda trīs galvenos uzdevumus: sadarbības veicināšana starp Valku un Valgu, mūžizglītības nodrošināšana un piedalīšanās nevalstisko organizāciju koordinēšanā Valkas novadā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru