Pasākumi Pilsētas svētkos (9. jūnijs)

Līga Pandalone, Valkas kultūras nama pasākumu rīkotāja, informē, ka 9. jūnija rītā pulksten 11.00 Lugažu laukumā (E. Dārziņa ielā pie pilsētas kultūras nama) būs Lielā Ratu Pastaiga. Tā jau trešo gadu tiek organizēta dažādās Latvijas pilsētās, bet Valkā šāda pastaiga notiks pirmo reizi. Tajā pilsētas jaunie vecāki no Valkas un Valgas ar mazuļiem ratiņos aicināti vienkopus iznākt ielās, lai apvienotos un iepazītos, kā arī parādītu, ka bērni ir mūsu un mūsu pilsētas nākotne. Aicinām vecākus ratiņus izrotāt.

No pulksten 11.00 līdz 15.00 Lugažu laukumā bērni varēs izlēkāties piepūšamajās atrakcijās, izmēģināt spēkus jautrajā sumo cīņā. Visu vecumu svētku apmeklētāji aicināti piedalīties atrakcijā „Gladiatori”, spēlēt lielās spēles.
Visiem – maziem un lieliem - būs lieliska iespēja piedalīties Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektoru vadītajās izglītojošajās spēlēs un konkursos. Vides inspektori arī  informēs par Dabas aizsardzības simtgadi Latvijā.
Savukārt Valkas novada centrālās bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa piedāvās noklausīties Pirmssnaudiena pasaciņu.
Vēl Lugažu laukumā mazi un lieli varēs zīmēt uz asfalta. Programmas AWARD dalībnieces, mākslas skolas audzēknes rosinās svētku dalībniekus piedalīties radošajās darbnīcās. 

Pēcpusdien sāksies Folkloras dienas „Trīs pakalnu stāsti” pasākumi. Tajos piedalīsies: folkloras kopa Ore no Cēsīm, seno deju grupa „Ballare” no Rīgas, ansamblis „Romaški” no Sēļiem, folkloras kopa „Lāča bērni” no Igaunijas pilsētas Otepe un valcēnieši - folkloras deju kopa „Sudmaliņas” un folkloras ansamblis/dziesmu draugu kopa „Nāburgi ”.
Pulksten 14.00 kaimiņpilsētā Valgā pie kultūras centra sāksies kolektīvu – Folkloras dienas dalībnieku - koncerts.
Valkas pilsētas kultūras namā pulksten 19.00 būs Folkloras dienas tematisks koncerts „Trīs pakalnu stāsti’’, savukārt pēc koncerta visi aicināti piedalīties Danču vakarā.
Pulksten 22.00 Lugažu laukumā sāksies balle. Tajā spēlēs Valkas grupa „Most Wanted ”, DJ Jānis Gustaps un rokgrupa no Valmieras „White Shade”. Balle ilgs līdz diviem naktī. Tās laikā darbosies SIA „ Pedelīte’’ piedāvātā bufete.

Valkas pilsētas tirgus laukumā piektdienas un sestdienas (8. un 9. jūnijs) rītā būs Valkas Svētku gadatirgus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru