Zāģezera godināšanas izstādes atklāšana

Vienu dienu pirms Lielās talkas, 20. aprīlī plkst. 14:00 Beverīnas ielas 3 zālē tiks atklāta izstāde par godu Zāģezeram. Bērni zīmējuši, kādu pludmali gribētu redzēt, savukārt pieaugušie dalījušies fotogrāfijas ar Zāģezeru dažādos laikos.
Slidkalniņš, kas ved tieši ūdenī, baseins suņiem, sakopta pludmale, saldējuma kiosks, rotaļlaukums, glābēji, bojas, laipas, laivas, makšķerēšanas piederumu noma, kafejnīca „Mārīte”, aizliegums smēķēt, telefons ģērbtuvē un vēl daudzas citas idejas bērni attēlojuši savos zīmējumos. Gandrīz pie visiem klāt arī vēlējums, lai sazīmētais piepildās. Priecē, ka visi mākslinieki (bez dažādām atrakcijām, saldējuma un limonādes pie ezera) ir norūpējušies, lai tur vienmēr būtu tīrs, lai zivis un pīles neciestu cilvēku dēļ. Aicinām iepazīties ar jaunās paaudzes idejām un vēlmēm par to, kādā vietā viņi gribētu atpūsties.
Vecākā Zāģezera fotogrāfija izstādē būs no 19. gadsimta beigām, kad aktīva rosība notika dzirnavās. Tā nākusi no Franka Pavasara (Frank Pawassar) ģimenes arhīva Drēzdenē. Ir fotogrāfijas no 30., 70., 80. gadiem, kā arī mūsdienu iemūžinājumi – gan notikumi, gan Zāģezera skaistums dažādos gadalaikos.
Paldies Valkas pamatskolas un Valkas mākslas skolas bērniem un skolotājiem par iesaistīšanos un ideju atstāstīšanu, fotogrāfiju iesūtītājiem par dalīšanos skaistajos mirkļos, bistro „Jumis” par gardo kārumu bērniem un Valkas novada domei par skaistajām balvām un palīdzēšanu izstādes tapšanā.
Dabas piektdiena ir ikgadējs pasākums vienu dienu pirms Lielās talkas ar mērķi rosināt iedzīvotājus ieraudzīt, cik skaistā vietā dzīvojam un ko paši varam darīt, lai to godātu.
Izstāde Beverīnas ielā 3 būs apskatām līdz 11. maijam (darba dienās).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru