Pirms Lielās talkas - Zāģezera godināšana

Kāds Zāģezers bija agrāk un kādu to vēlamies redzēt turpmāk? Aicinām parādīt un saskatīt Zāģezeru, piedaloties fotogrāfiju un zīmējumu izstādē.
Nav nozīmes, cik vecas ir fotogrāfijas, vai tās uzņemtas agrākos laikos vai mūsdienās, vai tajās attēloti cilvēki, dzīvnieki vai dabas skati. Svarīgākais ir saskatīt, kā Zāģezers mainījies, kāds tas saglabājies fotoattēlos un ieraudzīt, kādus notikumus pie ezera iemūžinājuši novadnieki.
Savukārt bērnus aicinām uzzīmēt un nedaudz aprakstīt, kādā Zāģezerā un pludmalē viņiem gribētos plunčāties un atpūsties.

Valka ir viena no nedaudzajām Latvijas vietām, kur tik tuvu mājām ir iespēja peldēties. Valcēnieši pie tā jau ir pieraduši, savukārt viesi par to priecājas, aicina lepoties un attīstīt atpūtas teritoriju.
Fotogrāfiju un zīmējumu izstāde tiks atklāta dienu pirms Lielās talkas – Dabas piektdienā, kas Valkā būs jau ceturto reizi. Pirms Vislatvijas talkas iesildīšanās dienas mērķis ir rosināt iedzīvotājus darboties kopā, saskatīt skaisto un interesanto sev apkārt, būt dabai draudzīgiem, ar grābekļu biedriem arī turpmāk iesaistīties kopīgos pasākumos.
Gaidīsim fotogrāfijas un zīmējumus Latvijas – Igaunijas institūtā (Beverīnas 3, 6. kabinetā) līdz 17. aprīlim (pēc izstādes fotogrāfijas nonāks atpakaļ pie īpašniekiem). Fotogrāfijas var sūtīt uz instituts@valka.lv. Izstāde tiks atklāta 20. aprīlī – vieta un laiks tiks precizēti.
Šogad Lielās talkas tēma ir „ūdens” - papildus ierastajiem tīrīšanas darbiem, būrīšu izlikšanai un mežu stādīšanai, tiks sakoptas arī ūdenstilpnes.
Godināsim Zāģezeru izstādē un piedalīsimies Lielajā talkā 21. aprīlī kopā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru