Zaru uzkrāšanas laukums atklāts

2009.
Turpmāk iedzīvotāji zarus un koka atgriezumus varēs nodot Ķieģeļu ielā 2, pie vecā Ķieģeļcepļa, kur tie tiks pārstrādāti šķeldā un transportēti kurināšanai.
Laukums tapa projekta „Mēs Valkai – Valka mums” apakšprojekta „Sakopta vide – labas dzīves priekšnosacījums” ietvaros. Projekts interesants ar to, ka tapšanā sadarbojās pašvaldība (zemes īre), uzņēmējs (laukuma labiekārtošana) un nevalstiskā organizācija („Latvijas – Igaunijas institūts” veica izglītošanu par videi draudzīgu rīcību ikdienā).

 
Laukuma atklāšanas dienā projekta „krusttēvs” – organizētājs un naudas devējs Kopienu iniciatīvu fonds, visām iesaistītajām pusēm izsniedza maisiņu ar smaržojošu šķeldu no pirmās zaru kaudzes. Tas kalpos kā simbols veiksmīgai trīs pušu sadarbībai un kopīgiem plāniem arī nākotnē.
Nododot koka atgriezumus palīdzam ne tikai sev un dabai (dedzināšana ir kaitīga veselībai), bet arī ievērojam pilsētas saistošos noteikumus. Lielu daudzumu zarus laukuma apsaimniekotājfirma (SIA „VDA un partneri”) savāks bez maksas, mazu – vienojoties, lai segtu transporta izmaksas. Iedzīvotāji zarus uz lakumu var nogādāt arī ar savu automašīnu, iepriekš gan to saskaņojot ar SIA „VDA un partneri”. Var nodot dažāda veida koksni, arī vecās mēbeles, tikai nedrīkstētu būt metāla piemaisījums.
Apakšprojekts „Sakopta vide – labas dzīves priekšnosacījums” tika uzsākts 1. aprīlī. Tā īstenošanas laikā labiekārtots zaru uzkrāšanas laukums un organizēta „Dabas piektdiena”: pirms lielās Vislatvijas talkas skolēni pārsteidza valcēniešus, no materiāliem, ko citādi izmestu, pagatavojot talciniekus – papildspēkus. „Dabas piektdienā” vēl papildus notika dažādas interesantas, radošas un izglītojošas aktivitātes, kas veicināja padomāt par dabas saudzēšanu ikdienā.
Projektā labiekārtotais laukums ir vēl viena iespēja rīkoties videi un veselībai draudzīgi.
Plašāka informācija par zaru nodošanas iespējām – SIA „VDA un partneri”, tel. 26666942, e-pasts vda.partneri@inbox.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru