Valga raugās nākotnē

2011.

Valgā 3. jūnijā tiek organizēta kārtējā apriņķa attīstības konference, kas šoreiz notiks tikko uzbūvētajā Valgas profesionālās izglītības centrā.
Konferences galvenais mērķis ir iepazīstināt ar attīstības stratēģiju “Valgamaa 2018” un analizēt apriņķa attīstības iespējas un virzienus.

 
Konferenci atklās Valgas apriņķa vecākais Margus Lepiks. Pārskatu par stratēģiju sniegs Valgas mērs Kalevs Härks. Konferences ziņojumi ir par apriņķim svarīgām tēmām – Igaunijas  - Latvijas nākotnes sadarbību, apriņķa tēla veidošanu un iespēju izveidoties par kādreizējās Livonijas centru, par situāciju izglītības nozarē, izaicinājumiem loģistikas jomā. Tiks runāts gan par Igaunijas, gan par Valgas apriņķa attīstības problēmām, kā arī par attīstības rādītājiem.
Ar starptautisku pieredzi par vietējo pašvaldību attīstību dalīsies Seinäjoki pilsētas pārstāvji no Somijas. Kāds Valgas apriņķis izskatās, skatoties no malas, varēs uzzināt no Zviedrijas Östersundas MittUniversitet augstskolas studentiem. Vārds tiks dots arī Valgas jauniešiem, no kuriem cerēts sagaidīt viedokli par savu dzimto apriņķi un ko varētu darīt, lai izglītību un dzīves pieredzi ieguvušie jaunieši vēlētos atgriezties savā dzimtajā vietā.
Konferenci noslēgs konkursa “Valgas apriņķa uzņēmējdarbības balva 2010” uzvarētāju un nominantu apbalvošana.
Pasākumu vadīs Jüri Makarovs. Būs iespēja sekot līdzi konferences norisei internetā. Saite uz konferenci (saite darbosies tikai konferences laikā).
Nākošajā nedēļā konferenci noskatīties būs iespējams EENetvideoarhīvā.
Konferenci rīko: Valgas apriņķa valde, Valgas apriņķa pašvaldību savienība, SA Valgamaa attīstības aģentūra, Europe Direct Valgas apriņķa infopunkts un Ziemeļvalstu Ministru padomes pārstāvniecība Igaunijā.
Informāciju sagatavoja
Latvijas – Igaunijas institūts
Valkas – Valgas sadarbības koordinators
pēc www.valgalv.ee publicētā materiāla

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru