Piešķirts Valgas pilsētas goda pilsoņa tituls

2011.

27. maija sēdē Valgas pilsētas valde no četriem izvirzītajiem kandidātiem Valgas pilsētas goda pilsoņa titulu nolēma piešķirt bijušajam Valgas apriņķa vecākajam, Valgas pilsētas valdes priekšsēdētājam un pilsētas mēram Uno Heinla. 9. jūnijā, Valkas – Valgas pilsētas svētku laikā svinīgajā ceremonijā, kas notiks Jāņa baznīcā, Goda pilsoņa titula saņēmējam Uno Heinla tiks pasniegts domes apbalvojums – medaļa un piešķirta naudas prēmija 650 eiro.

 
Uno Heinla ilgus gadus ir strādājis Valgas apriņķa vecākā un Valgas pilsētas vadītāja amatos un devis lielu ieguldījumu apriņķa un pilsētas attīstībā tieši pirmajos gados pēc neatkarības atgūšanas. Uno Heinla no 1989. gada bijis Valgas apriņķa vecākais, vēlāk strādājis Valgas pilsētas mēra amatā un pēc tam vadījis pilsētas valdi. No 1999. gada Uno Heinla pievērsās privātajam biznesam, kurā strādājot, viņš arī šodien ir darba devējs daudziem pilsētas iedzīvotājiem.
Viņa vadītās domes laikā pilsētā tika uzsākta Valgas Kultūras un interešu centra renovācija un Valgas slimnīcas būvniecība.
Uno Heinla jau iepriekš ir saņēmis Igaunijas valsts atzinību – 2004. gadā viņš tika apbalvots ar Igaunijas valsts ģerboņa IV šķiras goda zīmi.
Valgas pilsētas goda pilsoņa tituls iepriekš piešķirts sešiem uzslavas cienīgiem Valgas iedzīvotājiem: Aimei Lõhmusai, Peepam Audovam, Lindai Markus, Vikkim Pennonenam, Juhanam Ivanam Manninem un Lainei Mändai.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas – Igaunijas institūts sadarbībā ar
Hele Heletäht
Valgas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciālisti

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru