Pirms Lielās talkas - Dabas piektdiena

2010.
Dienā pirms Lielās talkas notiek brīnumi: koki spēlē dambreti, kastes piedalās Riču – raču turnīrā, pudeles, sadarbojoties ar vēju, meistaro pasakainus burbuļus, vecas lietas pārtop par mākslas darbiem, bet parasti dēļi – par mājām putnu ģimenēm.

 
Jau otro gadu dienā pirms Vislatvijas sakopšanas Latvijas – Igaunijas institūts aicina uzzināt, kā ikdienā rūpēties par vidi. Šogad tēma – palīdzēt dabai ir jautri.
23. aprīlī no plkst. 14.00 Lugažu laukums (lietus gadījumā Beverīnas iela 3) pārtaps rotaļu placī. Programmā paredzētas spēles, kas gatavotas no dabīgiem materiāliem vai tādiem, ko citkārt izmestu. Atcerēsimies Riču – raču un Cirku, plānosim gājienus dambretes laukumā, uzzināsim, kā pareizi darināt putnu būrīšus, kā nederīgas lietas pārvērst par skaistām dāvaniņām un piedalīsimies vēl citās interesantās aktivitātēs.
Pagājušajā gadā Dabas piektdienā valcēniešus ar pašgatavotiem talciniekiem – papildspēkiem iepriecināja pamatskolēni. Pilsētā bija vērojams arī Valkas novada lielākais ezis, kas ar Mākslas skolas palīdzību izrotājās krāsainos ziedos.
Iesildies pirms Lielās talkas, uzzini un izmēģini – dabai palīdzēt ir jautri!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru