Pensionāri spēlē bungas

2010.
Jokainā gaisotnē 1. aprīļa pēcpusdienā pensionāru kluba „Zelta rudens” spriganās dāmas piedalījās nopietnā nodarbībā. Bungu spēles pamatus ierādīja Ernests Lībietis, Valkas ģimnāzijas bungu un ģitārnodarbību skolotājs, grupas Backflow ģitārists, vokāls, viņš arī Valkas novada domes Attīstības un projektu vadības daļas projektu vadītājs.

 
Pirmo mēģinājumu drosmīgākās „Zelta rudens” kundzes iesāka ar bungošanas pamatiem. Taču ar to radošajām dāmām nepietika – skanēja pašu izdomāti ritmi, kuros varēja saklausīt kaut ko no pankroka un Āfrikas rakstiem. Mācoties valša bungu partiju, sanāca saspēle, kas neliktu sarkt metāla stila cienītājiem.
Joprojām noslēpumā tīta paliek atbilde, vai dāmas dibinās grupu un uzstāsies saviesīgos pasākumos.
„Kamoliņš” ir tikšanās vieta dažādu paaudžu cilvēkiem ar mērķi dalīties zināšanās. Līdz šim jaunieši mācījuši pensionāriem datorzinības, savukārt, vecākā gadagājuma dāmas dalījušās pīrādziņu un saldumu cepšanas prasmē. Kopā abas paaudzes darbojušās etiķetes nodarbībā, kā arī muzeja speciālistes Aijas Priedītes vadībā uzzinājušas par senlatviešu Lieldienu tradīcijām. Jau pavisam drīz plānota salātu gatavošanas, kā arī ārstniecības augu atpazīšanas un lietošanas nodarbības.
Par „Kamoliņa” dalībnieku var kļūt jebkurš, kas gatavs iesaistīties paaudžu pieredzes apmaiņā – nodarbību tēmas un vietu izvēlas paši dalībnieki.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru