Pavasara raibumu izstāde

2011.
No 28. aprīļa Valkas mākslas skolas izstāžu zālē būs apskatāmi Latvijas – Igaunijas institūta organizēto radošo kursu dalībnieču darinājumi un mākslas skolas 6. kursa audzēkņu interpretācijas par ziediem.

 
Radošo kursu nodarbības notiek jau otro gadu. Skolotājas Aires Hulkko vadībā kursantes apgūst dažādas tehnikas interesantu priekšmetu gatavošanā. Šogad dāmām vairāk interesēja rotu meistarošana, tāpēc izstādē lielākoties būs aplūkojamas brošas, kaklarotas, auskari, piekariņi un rokassprādzes, kas tapušas raibos rakstos un neparastās shēmās.
Katra nodarbība tiek sākta ar nelielu skati, kurā dāmas atrāda viena otrai, kas pa nedēļu tapis. Turklāt Valkas grupas meistardarbi augustā būs apskatāmi izstādē Otepē. Kā atzīst skolotāja Aire Hulkko, tas būs labs piemērs igauņu kolēģēm, kuras nodarbībā tiekas tikai divas reizes mēnesī un netic, ka pēc regulāriem treniņiem iespējams tik neilgā laikā pagatavot tik skaistas lietas.
Savukārt mākslas skolas 6. kursa audzēknes ir šīs skolas absolventes, kuras turpina darboties, lai attīstītu talantu un neaizmirstos apgūtais. Notiek zīmēšana, gleznošana, apstrādāti un no jauna radīti dažādi priekšmeti. Interesentiem būs apskatāmi dāmu gatavotie ziedi.
Izstādes atklāšana būs 28. aprīlī plkst. 17:00 Valkas mākslas skolas izstāžu telpā. Tā būs apskatāma līdz 20. maijam.
Aicinām sākt radināt acis košajam ziedoņa laikam un aplūkot mākslinieku veidotos raibos brīnumus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru