Laimīgu 2008. gadu!

2007.

Lai Jaunais gads nāk ar mieru sirdī, veselību ģimenē, saskaņu kolektīvā un gaišiem darbiem ikdienā!
Cik rāmi, cik bikli un lēnām
Pār pasauli pārslas laižas!
Un visas vairs nepaliek ēnām,
Un takas un domas ir gaišas.
/H. Heislers/


Latvijas – Igaunijas institūtam interesants gads
Ar šā gada septembri 50 cilvēku apgūst latviešu, angļu, igauņu un vācu valodas; 15 kļūs par dārzu un ainavu arhitektiem; mežos darbojas par 19 medniekiem un medību vadītājiem vairāk; 21 aktīvs pirmspensijas vecuma cilvēks cēlis savu pašapziņu un vēlmi iesaistīties darba tirgū.
Tie ir tikai skaitļi. Patiesībā grūti izmērīt zināšanu daudzumu un citus labumus, kas gūti mācībās.
Lai gan Valkas un tās rajona iedzīvotāji reizēm ir kūtri studētgribētāji, to nevar attiecināt uz cilvēkiem, kas Latvijas – Igaunijas institūtā papildina savu zināšanu klāstu. „Pie mums mācās uzņēmīgi cilvēki, kas vēlas strādāt savā labā. Bet jāsaka, ka katrs tāds var būt, ja saprot - zināšanas ir vērtīga informācija, kas pieder cilvēkam, zināšanas attīsta cilvēku, tās vienmēr var izmantot dzīvē. Zināšanas ir paša cilvēka virzīta izaugsme, apgūtās spējas un prasmes - īsteni patiesās vērtības, kuras nekad nevar pazaudēt,” saka Laila Ontensone, Latvijas – Igaunijas institūta direktore.
Valodu kursi pie mums jau kļuvuši tradicionāli. Šogad piedāvāti vēl trīs jaunumi.
Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) uzsāktas pusotru gadu ilgstošas mācības „Dārzu un ainavu arhitektūra”. Tās ietvaros kursanti izstrādās dārzu projektu, apgūs vizuālo mākslu, ainavu mācību, mērniecības pamatus, atbilstošas datorprogrammas un citus saistošus kursus.
Līdz šim nebijis piedāvājums ir nu jau noslēgušies mednieku un medību vadītāju kursi (sadarbībā ar LLU Meža fakultāti).
Interesanta motivācijas programma īstenota projekta „Pirmspensijas vecuma cilvēku integrācija darba tirgū” ietvaros. Dalībnieki konkrētajā vecumposmā apguva datormācības, trenējās saskarsmes kultūrā, sevis pilnveidošanā, klausījās par darba likumdošanu un iespējām. Semināros tika zīmēts un līmēts, iepazīta krāsu un smaržu terapija, dalībnieki filmējās, spēlēja spēles, izteica savu viedokli, devās ekskursijā uz veiksmīgu uzņēmumu, kā arī ieguva jaunus draugus un, cerams, motivāciju tikpat aktīvai rosībai arī darba vidē, ne tikai semināra telpās.
Turpmāk Latvijas – Igaunijas institūts plāno sagatavot interesentus Latvijas pilsonības pārbaudei, piedalīties dažādās ar mūžizglītību saistītās aktivitātēs, kā arī piedāvāt citas saistošas un noderīgas apmācības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru