Valgā izrādīs filmas ar latviešu subtitriem / Valgas hakatakse näitama filme lätikeelsete subtiitritega

Valgā izrādīs filmas ar latviešu subtitriem 

No 27. marta Valgas kinoteātrī sāks demonstrēt filmas arī ar latviešu subtitriem. Līdz šim Valgā filmas varēja skatīties oriģinālvalodā un ar krievu subtitriem.

Valgas kultūras un interešu centra vadītāja Ulle Juhta skaidro, ka Valga un Valka cieši sadarbojas tik daudzās jomās, kāpēc gan to nedarīt arī kino jomā.

“Mūsu dvīņu pilsētā var redzēt lielu integrāciju – valcēnieši dzīvo vai strādā Valgā un arī otrādi”, stāsta U.Juhta. “Ja Valkā nav tādas kino tehnikas, kāda ir Valgā, tad, protams, nākam pretī. Valgas kinozāle ir valcēniešiem vistuvākā modernā kinozāle ar digitālā laikmeta iespējām. Latvieši arī paši ir izteikuši vēlēšanos skatīt Valgā filmas latviešu valodā”.
Viņa piebilst, ka labprāt gaida no latviešiem atsauksmes, kādas filmas viņi noteikti vēlētos redzēt. Varbūt sirdij tuvākas ir jaunas filmas, bet varbūt tieši otrādāk ir vēlēšanās skatīties vecas, leģendāras filmas. Tuvākajā nākotnē ir plānots demonstrēt arī Oskara balvai nominētās filmas.
“Ļoti gaidām latviešus Valgas kinoteātrī. Ceram, ka latviešiem Valgas kinoteātra apmeklēšana kļūs par ieradumu”, cer U.Juhta.

Pirmā filma, ko ar subtitriem latviešu valodā Valgas kinoteātrī demonstrēs, ir “Citādie. Otrā daļa: Dumpinieki ”. Šo filmu varēs noskatīties Valgas kinoteātrī piektdien, 27.martā plkst. 13:00 un 16:00. Ieeja: 4EUR.

Valgas atjaunotā kinozāle apmeklētājiem durvis vaļā vēra 2014.g 31. oktobrī, Valgas Kultūras un interešu centra teātra zālē. Pateicoties jaunajām tehnoloģijām, Valgā ir iespējams filmas skatīties arī labas kvalitātes 3D formātā. Kinomīļiem ir iespējams Valgā baudīt jaunas filmas – viņiem vairs nav tādēļ jābrauc uz lielām pilsētām.

Drīzumā sekos informācija arī par nākamajām filmām, ko Valgas kinoteātrī demonstrēs ar latviešu subtitriem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru