Jõulutulede süütamine Valka kuusel / Valkas pilsētas galvenās svētku egles iedegšanas pasākums



Laupäeval, 6.detsembril toimub Valkas üritus „Tulge vaadake, kuidas sõitsid jõulusandid”, mille raames süüdatakse tuled Valka linna jõulukuusel. Selle aasta ürituse teemaks on maskeerimine. Sellepärast ootame kõiki üritusele maskides, soovitatavalt isemeisterdatud maskides.

Alates kl 13:00 saavad lapsed Valka kultuurikeskuses osa võtta  „Porgandi” atraktsioonidest, kus nii väiksed kui ka suured saavad panna proovile oma täpsust ja osavust. Üritusele pääseb jänesemaskis. Saladuskatte all võime öelda, et Valka kultuurikeskuses on ürituse ajal avatud loomingulised töötoad, kus saab endale jänesemaski meisterdada. Lisaks on  kultuurikeskuse kohvikus võimalik küpsetada piparkooke.

Kl 16:00 jätkub üritus Lugaži väljakul, kuhu saabuvad jõulusandid, kes lõbustavad rahvast laulude, tantsude, paku põletamise ning teiste toredate tegevustega. Seejärel hakkab särama Valka linna peakuusk. Loomulikult oodatakse kõiki osa võtma ka traditsioonilisest Päkapikkude jooksust. Ürituselt ei puudu ka erinevate maiustuste müüjad. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru