Valgas apriņķa pasākums Valga Kreis 230



1783. gada 3. jūlijā Krievijas ķeizariene Katrīna II parakstīja pavēli par Valga Kreis (Valgas apriņķa) dibināšanu. Kopš tā laika ir apritējuši 230 gadi. Iedzīvotāji un viesi gaidīti gadadienas svinībās un aizraujošā spēlē.
Interesenti 30. jūnijā aicināti piedalīties jautrā un izglītojošā galda spēlē – pārgājienā „Kā spēļu kauliņi uz galda”. Spēles kauliņi šoreiz būs paši dalībnieki, bet spēles laukums būs Valkas un Valgas teritorija. Startā katra četru dalībnieku komanda (var piedalīties arī individuāli) saņems spēles norādījumu laukumu un elektronisko palīgu Albertu - viltnieku, kurš mācīs un parādīs, kur komandai doties, īstajā laikā uzdodot āķīgus jautājumus. Gan spēles elektroniskais palīgs Alberts, gan pasākuma vadītāji runās latviešu un igauņu valodās.

Pulcēšanās 30. jūnijā plkst. 11:00 pie t/c „Rimi” Valgā, kad arī izskaidros noteikumus. Starts spēlei tiks dots plkst. 12:00. Tā kā pārgājiens notiks gan Valkas, gan Valgas teritorijā, organizatori aicina paņemt līdzi personas apliecinošu dokumentu.
No plkst. 13:00 (Valgā laukumā pie t/c „Rimi”) uzstāsies tautas deju grupa „Rukkilill”, kantri dejotāji no Valgas, deju grupa „Glanshammari” no Zviedrijas, kā arī kultūras kolektīvi no Valkas.
Ap plkst. 15:00 dalībniekus cienās ar zupu, notiks apbalvošana.
Jubilejas dienā (3. jūlijā) plkst. 15:00 Valgas muzejā viesosies pētnieks Priit Riemann ar prezentāciju par Valgas apriņķi vēstures griežos.
No 1. līdz 3. jūlijam plkst. 13:10 radio Ruut FM būs pusdienu spēle, kurā uzdos vēsturiskus jautājumus par Valga Kreis. Arī Valkas iedzīvotāji varēs piedalīties viktorīnā un laimēt balvas, 3. jūlijā ielās sastopot Valkas Jauniešu domes pārstāvjus un pareizi atbildot uz jautājumiem par Valgas apriņķi.
Pasākums ir bezmaksas. Gaidīti visi interesenti.
Valga Kreis gadadienas svinības atbalsta Valgas apriņķis, Valkas novada dome, Valgas pilsēta, klubs Valgā „Sports”, Valgas kultūras un interešu centrs, „Valgas apriņķa veselības veicināšanas organizācija” („Valgamaa Tervisedendus”), Valgas muzejs, Valkas novadpētniecības muzejs, Latvijas – Igaunijas institūts, Kultūrkapitāla Valgas apriņķa ekspertu grupa un daudzi citi.
 

Plašāk par pasākumu var uzzināt:
Kaja Mõts, +372 766 6145, +372 5301 0621, Kaja.Mots@valgamv.ee
 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru