Konkurss par Valgas moto – dziesmu



Valgas pilsēta līdz 22. augustam aicina iesniegt oriģinālskaņdarbu, kas raksturotu dvīņu pilsētu Valgu. Dziesma tiks izvēlēta 5. oktobrī koncerta laikā.
Külliki Siilak, Valgas pilsētas domes priekšsēdētāja, viena no idejas autorēm, stāsta, ka konkursa mērķis ir atrast Valgai piemērotu muzikālo moto – dziesmu, kas būtu prātā paliekošs, stāstītu par robežpilsētu kā labu dzīvesvietu, izceltu dvīņu pilsētas statusu.
Dziesma ar fonogrammu, notīm un vārdiem jāiesniedz Valgas kultūras un interešu centrā līdz 22. augustam. Labākās dziesmas autors saņems prēmiju 777EUR. Papildus tiks pasniegtas īpašas balvas un noteikta arī skatītāju simpātijas dziesma.
Mūzika Valgā cienīta jau kopš senatnes. Pirmie Igaunijā pazīstamākie komponisti un kultūras darbinieki izglītību guvuši Valkā/Valgā Jāņa Cimzes seminārā. Tādējādi dvīņu pilsētas zināmā mērā var uzskatīt par Igaunijas mūzikas vēstures šūpuli. Organizatori cer, ka robežpilsētas mūzikas senā tradīcija iedvesmos literātus un komponistus jauniem darbiem.
Valka/Valga 420. dzimšanas dienā ieguva moto „Valka/Valga – viena pilsēta, divas valstis” un logo, kur attēlota lidojoša cielava, jo robežpilsētas, skatoties no augšas, atgādina putna kontūru.
Gatavojoties nākamajai apaļajai jubilejai, Valgas pilsēta aicina komponistus kopā ar vārdu autoriem dot ieguldījumu muzikālā moto – dziesmas radīšanā, lai tas varētu skanēt, 2014. gadā atzīmējot pilsētu 430. jubileju.

 
Papildus informācija Valgas pilsētas domē: Hele Heletäht, +372 766 9902; +372 5347 2255; hele.heletaht@valgalv.ee 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru