Noticis mākslas skolu seminārs

8. februārī Valgas arodskolā notika Latvijas profesionālās ievirzes Mākslas skolu seminārs „Trīs līmeņu mākslas izglītība Igaunijā”. Tajā piedalījās pedagogi no Tartu mākslas izglītības iestādēm, Valgas arodskolas Attīstības departamenta vadītājs Rainer Kuutma, Latvijas Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča.

Semināra dalībnieki iepazinās ar tradīcijām un jauninājumiem Tartu Bērnu Mākslas skolā, kā arī, kā Igaunijā un Tartu Mākslas skolā attīstās mākslas un dizaina nozares. Klātesošie iepazinās arī ar Latvijas mākslas izglītības tradīcijān un izaicinājumiem, kā arī uzzināja par darba tirgus un konkurētspējas prasībām atbilstošas izglītības sniegšanu Dienvidigaunijā un Ziemeļlatvijā.
Pēc semināra Valkas mākslas skolā atklāta un joprojām apskatāma Tartu mākslas izglītības iestāžu audzēkņu darbu izstāde.
Pasākums notika Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Valkas mākslas skolas kā kopīga pārrobežu kultūrizglītības centra attīstība” (Art School „Walk”) ietvaros. Projekta īstenošanas laiks: 2012. gada 1. marts līdz 2013. gada 31. augusts, un tā vadošais partneris ir Valkas novada dome. Kā partneris projektā darbojas Valgas pilsētas valde.  Projekta ietvaros Valkas mākslas skolā mācās arī audzēkņi no Igaunijas, mākslas skolai kļūstot par dvīņu  pilsētu (Valkas - Valgas) apvienoto izglītības iestādi, piesaistot skolai arī igauniski runājošus skolotājus un latviešu - igauņu, igauņu - latviešu valodas tulku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru