Izstādes "Pieneņu svētki" atklāšana


Trešdien, 30. maijā plkst. 18:00 Latvijas – Igaunijas institūtā aicina uz radošo kursu izstādes atklāšanu.
Izstādē būs apskatāms, kā parastas pērlītes pārtapušas krāsainos musturos, rakstos, virtenēs un ziedu motīvos. Pērļošanas tehnikas grupas dalībnieces skolotājas Aires Hulkko vadībā sagatavojušas kaklarotas, rokassprādzes, brošas un auskarus, kas piestāv gan ikdienas apģērbam, gan līgavas kleitai.
Otra radošo kursu grupa skolotājas Daigas Soloveiko vadībā gatavoja interesantas lietas un dāvaniņas dažādās tehnikās. Un kā jau tas piedienas dāvanu gatavošanai, reti kuri darbi ir palikuši pie dalībniecēm, tāpēc šogad izstādē būs apskatāmas fotogrāfijas no radošā procesa.
Dalībnieces uzver, ka visvairāk patīk kopā sanākšana. Nereti jokojoties, smejoties un saņemot ieteikumus no kolēģēm, ir vieglāk strādāt, idejas raisās. Turklāt ir patīkami redzēt, kā apgūtais tiek pielietots ikdienā. Tā, piemēram, pirms Ziemassvētkiem savas kursa draudzenes kāda no dalībniecēm uzcienāja ar pašgatavotām konfektēm, kas iesaiņotas iepriekšējā reizē gatavotā iepakojumā.
Šogad izstādes vadmotīvs ir „pienenes nekad nebeidzas”, jo, tāpat kā pieneņu pūkas, dāmu darbi iziet pasaulē, priecē acis, rada ko jaunu un iedvesmo.
Izstāde Latvijas – Igaunijas institūtā apskatāma no pirmdienas līdz ceturtdienai līdz 21. jūnijam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru