Valkas novada NVO diena

2010.
16. novembrī notika Valkas novada nevalstisko organizāciju (NVO) diena, kurā katra biedrība, klubiņš, interešu grupa, kas vēlējās, stāstīja par labajiem darbiem un nākotnes plāniem. Forumā piedalījās 11 pašmāju biedrības, kā arī ciemiņi no Alūksnes un Apes novada fonda. Un tieši ciemiņi pamanīja to, ko mums sev ik pa laikam vajadzētu atgādināt – Valkas novadā notiek dažādām iedzīvotāju grupām piemēroti pasākumi, turklāt tie ir interesanti, sirsnīgi un izdomas bagāti. Te parādās arī viens no lielākajiem trūkumiem – informācijas nepietiekamība un NVO pārāk mazā sadarbība.

 
Ar vienu prezentāciju bija par maz, lai izstāstītu, cik aizņemti ar radošām nodarbēm un izglītojošiem pasākumiem ir pensionāru kluba „Zelta rudens” biedri, kādus maršrutus veic Dāmu kluba kundzes Vecgada vakarā, meklējot skaistākos balkonus un iestāžu logus, kādas lugas uzved cilvēki ar invaliditāti, kas plānots vecās stacijas vietā, kādus labus darbus entuziasti jau paveikuši un plāno Traktorciemā, kā, saturīgi pavadot laiku, par vārdu „garlaicība” sen aizmirsuši kluba „Pēda” jaunieši, kādu palīdzību var saņemt un dažādās nodarbībās piedalīties, apmeklējot biedrību „Atbalsts Valkas ģimenēm”, kā profesionāļu vadībā iemācīties pareizi ripināties BMX trasē, kā svarīgas prasmes apgūt Latvijas Mazpulkos, kā arvien mācīties ko jaunu interesantā veidā visa mūža garumā.
Diskusijā izskanēja daudz ideju veiksmīgākai NVO darbības veicināšanai Valkas novadā. Svarīgākais uzdevums – sadarbības sekmēšana gan pašiem savā starpā, gan ar pašvaldību, gan iedzīvotājiem, lai tie pēc iespējas vairāk izmantotu piedāvātās iespējas. Uzdevumu kopīgu īstenošana sāksim jau tuvākajā laikā.
Paldies visiem dalībniekiem par aizraujošo stāstījumu. Aicinām arī citas Valkas novada biedrības, klubiņus, interešu grupas pievienoties sadarbībā un kopā atbalstīt novada attīstību.
Valkas novada NVO diena notika projekta “Vidzemes iedzīvotāji uzņemas atbildību par savu novadu” ietvaros, kuru īsteno Valmieras novada fonds kopā ar Vidzemes partneriem: Alūksnes NVO atbalsta centru, Alūksnes un Apes Novada fondu, Latvijas-Igaunijas institūtu un Cēsu rajona lauku partnerību. Semināru norisi finansiāli atbalsta Tieslietu ministrija un Sabiedrības integrācijas fonds.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru