Valkas algab kultuurinädal ja teatrifestival

2011.

Järgmisel nädalal (4. -9. juuli) Valkas toimub VI rahvusvaheline piiriäärne kultuurinädal, mis on pühendatud Valka linna 725. esmamainimise aastapäevale ja rahvusvaheline teatrifestival, mis on pühendatud Valka linna teatri 140 aastapäevale. Kavas on palju huvitavaid üritusi. Valka kultuurimajas etendusi annavad 14 külalisteatrit, sealhulgas Eestist, Leedust, Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast. Etendused tulevad erinevad, alates kõrgetasemeliste amatöörteatrite lavastustest kuni professionaalsete- ja eksperimentaalsete teatri lavastusteni. Festival pakub etendusi igale maitsele. 

 
Väärtuslikud on ka kunstinäitused, näiteks tuntud Läti tekstiil- ja maalikunstniku - Lilita Postaža mälestusnäitus, mille avamine toimub 5. juulil. Näitus on üles pandud kultuurimaja kolme saali ja see annab põhjaliku ülevaate kunstniku elupikkusest loomingust. Teistes saalides ja foajees on välja pandud Läti maalikunstniku Andris Vezis portselaninäitus “Valge õrnus” ja Valgevene fotokunstniku Aleksandr Černenko fotonäitus "Mood. Fotofiniš".
Teatrifestival algab kolmapäeval, 6. juulil kell 19.30 Valka kultuurimajas avatseremoonia – kontserdiga “Tule meie maailmasse”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru