Šovasar angļu valodu mācīsies zaļi

2010.
Meža pētīšana, skaistu priekšmetu veidošana no dabas materiāliem, latviešu un igauņu tradīciju pieredzēšana, dabas piedāvājuma iepazīšana, veselīga dzīves veida piekopšana, klausīšanās putnu priekšnesumos, mūzikas instrumentu izmēģināšana, informācija par atkritumu šķirošanu, dārgumu meklēšana, došanās pārgājienā, teātra spēlēšana, ūdens un gaisa novērtēšana.

 
To visu aicinām apgūt 14 – 16 gadus vecus bērnus angļu valodas vasaras skolā „Green and Clean English” („Zaļa un tīra angļu valoda”).
Vasaras skola Latvijas - Igaunijas institūtā notiek jau otro gadu. Pērn tēma bija ceļošana. Praktiskos uzdevumos, grupu darbos, lomu spēlēs bērni uzzināja daudz jauna par biļešu pasūtīšanu internetā, dažādu kultūru ēšanas paradumiem, mācījās cept picas, ēst ar irbulīšiem, devās praktiskajās nodarbībās uz tūrisma centru, viesnīcu, tikās ar robežkontroli, apguva pirmās palīdzības sniegšanu, beisbola spēli, atpūtās piknikā, dejoja, mācījās spēlēt ģitāru un bungas.
Organizēšanas ziņā šogad nekas daudz nav mainījies, jo bērni ar norisi bija apmierināti. Visvairāk viņus iepriecināja nepiespiestā atmosfēra, skolotāju jokošanās, vienlaicīgi pildot interesantus uzdevumus un apgūstot valodu. Šovasar piedalīties aicinām arī jauniešus no Igaunijas. Nodarbības vairāk plānotas brīvā dabā. Pirmajā dienas daļā dalībnieki apgūs daudz jauna un atkārtos iemācīto, bet pēc pusdienām darbosies praktiski.
Ar jauniešiem strādās angļu valodas skolotāja, Kanādas latviete Marta Edīte Ozola (Valka) un Valgas ģimnāzijas angļu valodas skolotāja Kersti Piir (Valga). Katru dienu pieaicināts kāds viesskolotājs, speciālists, kas vairāk pastāstīs par videi draudzīgu uzvedību, kā arī mācīs jaunas prasmes.
Nevajag satraukties, ja ar vides, mākslas vai mūzikas lietām līdz šim nav bijusi saistība. To visu mācīsimies kopā, darbojoties grupās zaļā vidē.
Vasaras skola norisināsies no 3. līdz 11. augustam (izņemot sestdienu un svētdienu). No plkst. 10.00 līdz 15.00.
Mācies dzīvot zaļi, uzlabojot savas angļu valodas zināšanas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru