Mammas, tēti, bērni, vecmāmiņas un vectētiņi mācīsies kopā

2010.

Dažādu paaudžu sadarbība, veselīga uztura pamati un elektroniskā interneta žurnāla jeb bloga izveide – to visu apgūs vairākas ģimenes kopīgās nodarbībās.

 
Arvien populārāks visā pasaulē kļūst ģimeņu mācību modelis, jo tas neprasa kādu īpašu telpu vai apstiprinātu plānu. Svarīga ir kopā būšana, iesaistīšanās, uzklausīšana un sadarbošanās. Turklāt ģimenes mācības bērnu un vecāku starpā veicina lielāku uzticību, prasmi pārvarēt grūtības un spēju labāk risināt problēmas, kas saistītas ar atvasīšu skološanos.
Sākot ar šo sestdienu, trīs semināru laikā dalībnieki ne tikai izbaudīs, kā ir mācīties visai ģimenei kopā, bet arī uzzinās noderīgas lietas par veselīgu uzturu. Vienlaicīgi arī apgūstot jaunās zināšanas, savas pārdomas un fotomirkļus publicēt pašu veidotājā blogā jeb emuārā. Dalībnieku izveidotie tīmekļa žurnāli būs pieejami visiem interesentiem pēc mācību noslēguma. Ar ģimenēm darbosies divas pasniedzējas – Ilona Krūmiņa un Anete Malēja, kā arī uztura speciāliste Liene Sondore.
Mācības notiek projekta „Basic Life” (pamatdzīve) ietvaros, kurā bez Latvijas piedalās vēl Rumānija, Austrija, Vācija Portugāle un Lielbritānija. Galvenais uzdevums ir rosināt vecākus un bērnus vairāk mācīties kopā, kā arī paaugstināt informācijas tehnoloģiju lietošanas prasmi. Katra valsts izvēlas, kā projekta pamatmērķi sasniegt. Latvijā ir izraudzīta veselīga uztura tēma.
Latvijas – Igaunijas institūtam sadarbojoties ar Latvijas Pieaugušo izglītības apvienību, mācības notiks arī Valkā. Projekta ietvaros ģimenes kopā mācīsies arī Ventspilī un Jelgavā.
Par ģimeņu mācīšanos vairāk var uzzināt blogā http://veseligagimene.blogspot.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru