Laiks doties zināšanās!

2010.
Ar valodu, mednieku, radošajiem kursiem un „Kamoliņa” aktivitātēm mācību gads Latvijas – Igaunijas institūtā sācies arī pieaugušajiem.

 
Kā ierasts, labāku saziņu ar kaimiņiem veicinās igauņu valodas kursi. Angļu valodu šogad piedāvājam trijos līmeņos – iesācējiem, ar priekšzināšanām un sarunvalodas (vairāk tieši ikdienā nepieciešamās frāzes, vārdiņi, mazliet arī no gramatikas). Valodas - latviešu, igauņu, angļu, vācu, franču un spāņu - ir iespējams apgūt arī individuālajās grupās, t.i., uzņēmuma specifikai nepieciešamā apmācība.
Jau trešo gadu aicinām topošos medniekus un mednieku vadītājus iziet sagatavošanas kursus apliecības iegūšanai.
Ar skaistu izstādi pagājušogad sezona noslēdzās radošajos kursos. Dāvaniņu un interesantu lietu gatavošana drīz atsāksies pilnā sparā. Arī šogad katru nodarbību būs cita tēma, kuru kursanti izvēlēsies kopā ar skolotāju. Radošumā varēs izpausties pērļojot, gatavojot rotas, iesienot albumus, strādājot dekopāžas tehnikā, darinot kartiņas, filcējot, zīmējot uz auduma, izšujot lentīšu tehnikā, veidojot mozaīkas u.t.t. Aicinām gan iesācējus, gan jau pieredzējušus darboņus – katrs var izvēlēties savu grūtības pakāpi dāvaniņu veidošanā.
Turpināsies arī sirsnīgās bezmaksas nodarbības „Kamoliņa” ietvaros – dažādu paaudžu zināšanu apmaiņa. Tajās pensionārkluba „Zelta rudens” dāmas mācīja siet sieru, cept pīrāgus un kūkas, jauniešiem ierādīja vecākajai paaudzei pamat prasmes datorkursos, Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Māra Zeltiņa stāstīja par tēju vākšanu, novada domes Attīstības un projektu vadības daļas vadītājs Ernests Lībietis mācīja pensionāriem spēlēt bungas, muzeja speciāliste Aija Priedīte stāstīja bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem par latviešu tradīcijām saulgriežos, Lieldienās. Joprojām par skolotāju un skolnieku var kļūt jebkurš, izvēloties nodarbības tēmu un vietu.
Lai nepalaistu garām nevienu nodarbību un uzzinātu, kāda ir radošo kursu un „Kamoliņa” nākamās tikšanās tēma, ir iespēja pieteikties uz jaunumiem, kas tiks nosūtīti uz Jūsu norādīto e-pastu (piesakies, rakstot uz instituts@valka.lv).
Iegūsti jaunas zināšanas un jaunas iespējas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru