Ciemiņi no zooloģiskā dārza apmeklē pilsētas svētkus

2011.
Valkas – Valgas pilsētas svētku ietvaros Lugažu laukumā viesojās „Raibais ducis” no Rīgas Zooloģiskā dārza ar stāstnieku Andreju Briņģi.

 
Ar sanākušajiem runājās stalts krauklis spīdīgi melnā uzsvārcī. Bija samīļojamas jūrascūciņas un žurciņa. Notika pirmais treniņš mazo bruņurupuču cilāšanā, lai kādreiz varētu piedalīties Rīgas Zooloģiskā dārza organizētajā bruņurupuču celšanā un svēršanā. Bērni varēja pārliecināties, cik mīksta frizūra ir trusim, šinšillai un bebram, vērot, kā vasaru sagaida lapsa, mainot veco ietērpu ar jaunu. Saules krāsā apkārt spriņģoja sesks. Bija ieradušies arī eksotiskāki dzīvnieki – iguāna, kas rātni sēdēja zālītē skatītāju veidotā ielokā, boa čūska, tarakāni, ko runas vīrs valkāja kā brošas, kukainis, kas atgādināja koka zarus. Kompānijas dvēsele un aktīvākais ciemiņš bija bebrs, kas, izmēģinājies izrakties no aplociņa, vispēdīgi to pasita uz augšu un izskrēja brīvībā, vienlaicīgi no maza vērotāja izpelnoties pārbīļa kliedzienu un asaras. Bet viss tika noskaidrots – bija pienācis laiks, kad dzīvniekiem jādodas atpakaļ uz Rīgu, un bebrs to acīm redzami nodemonstrēja.
Liels paldies stāstniekam Andrejam Briņģim ar kundzi. Paldies lauku partnerībai „Ziemeļgauja”, ar kuras palīdzību Rīgas Zooloģiskajam dārzam bija iespēja ciemoties Valkā.
Ja kāds vēlas fotogrāfijas no pasākuma, lūdzu, vērsieties Latvijas - Igaunijas institūtā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru