Sākusies reģistrācija Eiropas Pirts maratonam



2014. gada 2. februārī notiks Igaunijas ziemas galvaspilsētas Otepes pirts orientēšanās sacensības – Eiropas Pirts maratons. Komandu iepriekšēja reģistrācija sacensībām notiek līdz 2014. gada 26. janvārim.

Pirts maratona starts tiks dots Pihajarves Spa un atpūtas centrā 2. februārī plkst. 12:00. Starts būs atvērts līdz plkst. 13:00, bet finišs līdz plkst. 17:30 „Nūstaku” krogā. Tur notiks arī rezultātu apkopošana un apbalvošana.
Lai piedalītos sacensībās, ir nepieciešama četru cilvēku veidota komanda. Sacensību dalībnieki starta vietā saņems orientēšanās un pirts kartes, kurā pirts īpašnieki iespiedīs zīmodziņu par apmeklējumu. „Visiem komandu dalībniekiem uz pirts lāvas ir jābūt vismaz 3 minūtes”, noteikumus skaidro Sirje Ginter, Eiropas Pirts maratona galvenā organizatore.

Pirtniekiem papildu punktus (kopvērtējuma laika samazināšanai) dos gremdēšanās ledū izcirstā āliņģī, kublā vai piedalīšanās citās sagatavotajās atrakcijās. Uzvarēs komanda, kas īsākā laika posmā būs apmeklējusi visas pirtis. Sasniedzot finišu, pirts karte ir jāatdod.
Lai piedalītos pirts maratonā, komandai vajadzīgs savs transporta līdzeklis. „Dalībniekiem ar parakstu jāapstiprina, ka viņu veselība atļauj iet pirtī,” saka Sirje Ginter. „Par satiksmes drošību atbild policija – Pirts maratona labs sadarbības partneris. Arī šogad dalībnieki varēs izvēlēties savu visiecienītāko pirti.”

Komandu iepriekšēja reģistrācija sacensībām notiek līdz 2014. gada 26. janvārim, rakstot uz e-pastu: saun@otepaa.ee Nepilngadīgie dalībnieki drīkst startēt tikai kopā ar pilngadīgiem komandas biedriem. Reģistrācijā jānorāda komandas nosaukums un dalībnieku vārdi.

Noteikumus un papildus informāciju var atrast www.otepaa.ee un Facebook lapā.
Eiropas Pirts maratons Otepē notiek jau piekto reizi, un interese par pasākumu vienmēr ir liela. Pērn maratonā piedalījās dalībnieki ne tikai no Igaunijas, bet arī no Latvijas, Krievijas, Itālijas, Spānijas un Somijas, kopā 654 dalībnieki, kuri apmeklēja 22 dažādas pirtis. Dalībnieki par iecienītāko jau vairākus gadus pēc kārtas izvēlējušies Sokas dūmu pirti. Tostarp atzinīgi tika novērtēta arī Sihvas Zilli pirts, Nūstaku rantšo, Kantervilas pils pirtis un citas.
Par pasākumu stāstīja gan igauņu medijos, gan krievu telekanālos NTV, Pervõi Kanal un Reuters.


Papildus informācija:
Sirje Ginter
+372 509 7795
saun@otepaa.ee

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru