On alanud ettevalmistumine juubeliürituseks – X Suureks Piiriüleseks laadaks

Kevade lähenedes Valka Turismiinfobüroo (TIB) hakkab ettevalmistuma Suurele Heategevuslikule Piiriäärsele laadale, mis tänavu toimub juba kümnendat korda! Nagu tavaks, Piirilaat toimub maikuu esimesel nädalavahetusel – 5. mail Valkas, Lugaži väljakul.

Kõik kunsti, käsitöö, mahetoidu, küpsetiste müüjad kaugelt ja lähedalt, ka need, kes soovivad enda kaupa tutvustada, olete lahkelt oodatud 5. mail Valka - linna, kust algab Lätimaa. Eriti oodatud on kohalikud – Valka, Valga ja lähima ümbruse ettevõtjad, tootjad ja müüjad!
Piiriülese laada idee ja eesmärk on muutumatult heategevus, mistõttu kõik müügiplatside rendist, loterii ja heategevuslike praevorstikeste müügist saadud tulu annetatakse igal aastal ühele konkreetsele eesmärgile. Eelnevatel aastatel on raha annetatud laste mänguväljaku ehitamiseks, laste- ja noorte huvikeskusele uute toolide ostmiseks. Laada müügitulude eest on hangitud ka Valka muusikakoolile akordion ja helisüsteem, mille vahendusel iga päev kindlatel kellaaegadel kostub üle kogu linna lauluke „Teici, teici valodina", mis on J.Cimze poolt töödeldud Läti rahvalaul. Saadud tulud on suunatud ka linna skatepark`i rajamiseks ja inventari hankimiseks, samuti Valka linna turu müügipindade heakorrastamiseks – uute müügilaudade hankimiseks, ja eelmisel aastal kogude täiendamiseks Valka kihelkonna raamatukogudes.

Lisaks kultuuriprogrammile ja kaubitsemisele on kavas rohkelt erinevaid tegevusi, mis teeb juubeliürituse veelgi perekondlikumaks..
Lisainfo:
Valka turismiinfobüroos juhataja Liene Bērziņa, +371 6472 5522; +371 2644 6602; e-post: tib@valka.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru