"Kamoliņa" dzimšanas diena

2009.
„Kamoliņa” galvenā ideja ir palīdzēt bērnu un jauniešu gudrībām nonākt pie vecākiem, vecvecākiem un otrādi. Šeit atnākušie piedalīsies dažādās mācībās. Taču tās nebūs parastas – nodarbības būs bezmaksas, tēmas izvēlēsies paši dalībnieki, turklāt arī skolotājs būs kāds no „Kamoliņa” dalībniekiem, neatkarīgi no vecuma un izglītības līmeņa.

 
Jau pirmajā tikšanās reizē jaunieši un pensionāri izteica dažādas idejas un ierosinājumus, ko viens no otra gribētu mācīties. Piemēram, jaunieši labprāt apgūtu adīšanas prasmi, mācītos cept garšīgas kūkas, uzzinātu par dažādiem marinēšanas un skābēšanas veidiem, apgūtu dārzkopības pamatus, mācītos siet sieru, atpazīt un pareizi izmantot ārstniecības augus. To visu sanākušie pensionāri solījās parādīt, savukārt, paši labprāt gribētu iemācīties strādāt ar datoru, fotografēt un vēlāk apstrādāt bildes, trenēties zīmēšanā un gleznošanā. Vēl papildus jaunieši piedāvāja vecākajai paaudzei apgūt ģitāras un bungu spēli, iemācīt vadīt jautras rotaļas un atrakcijas.
Pirmajā tikšanās reizē pensionāru klubs „Zelta rudens” kopā ar dažiem Valkas pamatskolas audzēkņiem ieskandināja Latvijas jubileju, vēlēja „Kamoliņam” labus panākumus un ierosināja interesantas tēmas nākamajām tikšanās reizēm. Jau pavisam drīz plānota otra sanākšana – sveču liešana un senlatviešu Ziemassvētku tradīciju iepazīšana Valkas novadpētniecības muzejā. Interesi ir izrādījusi arī Valkas Mākslas skola, aicinot vecāko paaudzi būt par modeļiem portretu gleznošanā. Arī pirmā datornodarbība pensionāriem noritējusi ļoti veiksmīgi.
Par „Kamoliņa” apmeklētāju var kļūt jebkurš, kas ir gatavs mācīties no citu pieredzes un pretī sniegt savas zināšanas. Plānotas ne tikai mācības, bet arī kopīgas diskusijas, semināri un tikšanās ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem.
„Kamoliņu” ieripināja Latvijas – Igaunijas institūts. Aicinām ikvienu interesentu vai interešu grupu pievienoties, ieteikt savu ideju dažādu paaudžu sadarbībai, dalīties zināšanās un gūt jaunas prasmes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru