Pazarhi tööde näitus Valka koduloomuuseumis! / Pazarh darbu izstāde Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē!

Pazarhi näitus Valkas

5. detsembrist kuni järgmise aasta 5.veebruarini on võimalik Valka koduloomuuseumi näituste saalis näha loomeinimeste ühenduse Pazarh tööde näitust “Kümneaastane hetk. Kõik ja Muusika”. Näituse avamine leiab aset 5.detsembril kl 17:00.

Pazarh (“Пазарх”) on ühendus, kus tegutsevad loomeinimesed Lätist, Gruusiast ja Venemaalt.
Näituse autorite sõnul ei ole ühenduse nimel midagi ühist sõnade või tähendusega. “Pazarh” kirjeldab just oma kõla poolest kõige paremini nende tegutsemist ja püüdlusi. Nad tegelevad erinevate kunstialadega, alustades maalidest ning lõpetades puuskulptuuridega. Pazarhi näitusi on olnud võimalik näha ka Tbilisis, Riias, Daugavpilsis, Krimuldas, Vladivastokis, Lõuna-Sahhaliinis, Nahodkas, Moskvas, Vladimiris, Valkas ja ka mujal. Lisaks näitustele loovad nad ka ikoone, kirikuprojekte, sisekujunduselemente ning isegi lastekiike. Oma tööde puhul peavad nad väga oluliseks materjali kvaliteeti, seepärast kasutavad nad oma töödes vaid looduslikke materjale – kivi, puud, villa, siidi ja metalli.
3. detsembril 2005. aastal tutvus Pazarh esmakordselt koduloomuuseumiga ning Valka elanikega. Nüüd soovivad nad teha visuaalse kokkuvõtte oma tegemistest ning mitte vaid läbi esemete...

Näitus on avatud kuni 5. veebruarini 2015.a.
Esmaspäev-reede kl 10:00 – 17:00
Laupäev kl 10:00-16:00

Pilet: 0,71€
Pensionäridel, tudengitel, õpilastel 0,28€

___________________________________________

Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē
No 2014.gada 5.decembra līdz 2015.gada 5.februārim grupas Pazarh darbu izstāde “Desmit gadu mirklis. Viss un Mūzika”.
Izstādes atklāšana 5.decembrī plkst. 17:00

Mūzika aizpilda Formu līdz malai, līdz Virsotnei,
papildinot trūkstošo, pasargājot no uzspiestā...
Kad Mūzika ietērpjas Melodijā un skaņās, —
kā Varavīksnē, Mīlestība ieelpo.

“Pazarh” (“Пазарх”) — tā ir domubiedru grupa no Latvijas, Gruzijas un Krievijas, ko jau daudzus gadus vieno radošums tā visdažādākajās izpausmēs.

Kā izstādes ievadā norāda paši autori — grupas nosaukumam nav nekā kopīga ar vārdiem vai apzīmējumiem. “Pazarh” (“Пазарх”) — tas ir kaut kas, kas pēc skanējuma vislabāk atspoguļo mūsu darbību un centienus. Mūsu radošās izpausmes ir ļoti dažādas — sākot no gleznām līdz pat koka skulptūrām..

Pamatā mūsu pirmajai izstādei bija Altaja skiču sērija. 1999.gada augustā Novosibirskā tika izstādīti panno, batikas darbi, pastelis un filcs. Līdz šim grupa ir sarīkojusi izstādes Tbilisi, Rīgā, Daugavpilī, Krimuldā, Vladivostokā, Dienvidsahalīnā, Nahodkā, Maskavā, Vladimirā, Valkā un citur.

Līdztekus izstāžu darbībai mēs radam ikonas, baznīcu projektus, interjera priekšmetus un pat bērnu šūpulīšus.

Grupas māksliniecisko rokrakstu varētu dēvēt par Bērna realitāti, kura iemūžināta formā. Izstādes ietvaros skatītājs tiek aicināts veidot dialogu ar izstādīto priekšmetu..

Mūsu darbos īpaši svarīga ir materiāla kvalitāte, tādēļ savos darbos mēs izmantojam tikai dabiskus materiālus — akmeni, koku, vilnu, zīdu un metālu.

Tā kā grupā darbojas dažādu profesiju pārstāvji, tas ļauj pieskarties Tēmām, kuras pieprasa Notiekošā jēgas vai dziļuma „apjomīgu“ izpratni.

2005. gada 3. decembrī notika mūsu pirmā iepazīšanās ar novadpētniecības muzeju un Valkas pilsētas iedzīvotājiem. Šodien mēs gribam veikt vizuālo apkopojumu par padarīto, un, ne tikai caur priekšmetu...

Ir jēgas, līdz kurām ar vārdiem neaizsniegsies.

Izstāde atvērta: līdz 2015. gada 5.februārim
Pirmdienās – piektdienās plkst. 10:00 – 17:00
Sestdienās plkst. 10:00 – 16:00
Ieejas maksa: € 0,71;
Pensionāriem, studentiem, skolēniem € 0,28
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru