Pieredzes apmaiņa Alūksnē

Decembra sākumā vairākas Valkas nevalstiskās organizācijas (NVO) - invalīdu biedrība "Kastanis", dzīvnieku SOS "Sāra", jauniešu klubs "Pēda", Valkas mazpulki, Valkas dāmu klubs, Valkas senioru klubs "Zelta rudens" un "Latvijas - Igaunijas institūts" - viesojās Alūksnē.
Mūs laipni uzņēma, pastāstīja par savu ikdienas darbu un sarunāja tikšanās ar citām Alūksnes NVO Dzintra Zvejnieca, Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja un Alūksnes NVO atbalsta centra vadītāja.

Pirmās satikām Alūksnes pensionāru biedrības "Sudrabs" dāmas, kas bija sanākušas uz rokdarbu stundu, lai gatavotu darbiņus izstādei. Pēc tam uzzinājām, cik daudz labu ideju, kā piesaistīt ziedojumus, virmo Alūknses un Apes novada fondā un cik daudz labu darbu jau paveikts. Tad valcēnieši ciemojās dzīvnieku mājā "Ūsas un astes", uzzinot stāstus ar laimīgām beigām, piemēram, par naudas vākšanas kampaņu sunītim operācijai, un iepazīstoties ar pašreizējiem mītnes iedzīvotājiem. Alūksnes jauniešu birojā uzzinājām par laika pavadīšanas iespējām jauniešiem Alūksnē, starptautiskiem projektiem. Tikāmies ar Alūksnes pilsētas bibliotēkas bibliogrāfi Aiju Plūmi, kas pastāstīja par novadnieku literārajām aktivitātēm, savukārt Alūksnes sieviešu apvienības "Katrīna" vadītāja Daiga Sliņķe pastāstīja par nometnēm dāmām un nākotnes plāniem.
Vēl guvām pavisam nelielu ieskatu, jo stundas ekskursija ir par īsu, Alūksnes vēsturē erudītā gida Jāņa Poļa vadībā, ar kuru norunājām tikties siltākā laikā trīs reizes garākā ekskursijā.
Daudz ideju gūts, sarunātas jaunas tikšanās ar kolēģiem Alūksnē, kaldināti kopīgi plāni.

Paldies Dzintrai Zvejniecei par silto uzņemšanu un Valkas novada domei par iespēju nokļūt Alūksnē.

Bildes no pieredzes apmaiņas brauciena apskatāmas šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru