Koncerts upes ielokā — nostaļģija pēc vasaras


Šā gada augusta mēnesī visiem valdzēniešiem un valcēniešiem būs lieliska iespēja baudīt labu mūziku brīvdabas pasākumā „Koncerts upes ielokā” (Jõekääru Kontsert), kas notiks 18. augustā plkst. 20.00 Pedeles pussalā. Katra pilsēta un katrs pagasts cenšas rast jaunas iespējas un izteiksmes veidus, kas būtu saistoši, bagātinātu vietējo kultūras dzīvi un vienotu cilvēkus. Ir vērts iedibināt jaunas tradīcijas, pilnveidot un attīstīt tās. Pedeles upe, kas tek cauri Valgas pilsētas centram, un tās apkārtne ir pietiekami atraktīva un labu noskaņojumu radoša, lai maksimāli izmantotu to dažādu kultūras pasākumu rīkošanai.

Šāds koncerts pie mums notiks pirmo reizi, tāpēc organizatori darīs visu, lai tas izdotos lielisks un neaizmirstams. Pirmā koncerta caurvijošā tēma ir Valgā pazīstamais Nipernādijs. Koncerts būs divās daļās, tajā uzstāsies atzinību guvuši un visiem pazīstami mākslinieki un mūzikas kolektīvi — Igaunijas Bruņoto spēku orķestris, Hannes Kaljujärv, Jaan Willem Sibul, Tanja Mihhailova, Mari Liis Aasmäe, Uku Suviste, vecais labais „Propeller“ ar savu solistu Peeter Volkonski un daudzi citi. Skanēs arī melodijas no Igaunijas pop klasikas krājumiem un dažādiem mūzikliem.
Koncerta norisē būtiska loma ir saulrietam, un koncerta nobeigumā neaizmirstami un vareni skanēs Alo Matīsena dzimtenei veltītās dziesmas. Koncerts upes ielokā būs pacilājošs noslēguma pasākums divas dienas ilgušajam Valgas Militārās vēstures festivālam.
Biļetes varēs iegādāties Biļešu servisā no jūnija beigām.

Uz tikšanos upes ielokā!
Organizatoru vārdā
Ülle Juht
513 7185, juht@hot.ee

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru