Valkas un Valgas jaunieši vasaras skolā iepazīst uzņēmējdarbības pamatus

2006.
No 3.līdz 14.jūlijam Valkā notiek vasaras skola vidusskolēniem „Vai es varu un vēlos kļūt uzņēmējs?”. Vasaras skola norisinās ES PHARE 2003.gada Pārrobežu sadarbības programmas Baltijas jūras reģionā projekta „Starptautiskā studiju centra izveide Valkā” ietvaros. Tā ir kā pilotprojekts Latvijas Universitātes (LU) mācībspēku speciāli sagatavotiem apmācību moduļiem, kuri pašlaik tiek iemēģināti praksē un nākošajā vasarā ir doma to turpināt.

 
Vasaras skolas ikdiena ir sadalīta divās daļās. Dienas pirmajā pusē notiek LU mācībspēku vadītas nodarbības ar ievirzi uzņēmējdarbībā, ekonomikas būtībā, biznesa angļu valodā, komunikācijā un pārdotprasmē. Nodarbības notiek angļu valodā, jo vasaras skolā darbojas gan latviešu, gan igauņu jaunieši. Nodarbību forma ir veidota tā, lai apgūstamo vielu uzreiz varētu izmēģināt un izspēlēt.
Tā kā šīs nodarbības ir gana nopietnas un prasa maksimālu koncentrēšanos, dienas otrajā pusē jauniešiem tiek piedāvāta aktīvā atpūta un dažādi izklaides pasākumi, lai pēcpusdienās var baudīt silto sauli un veldzējošo ūdens tuvumu.
Vasaras skolas viena diena bija veltīta Tartu Universitātes iepazīšanai, bet vienu dienu bija viesošanās LU, lai gūtu iespaidu gan par abām iepriekšminētajām mācību iestādēm, gan arī par studiju piedāvājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru