Radošo kursu izstāde

2010.
No 18. maija plkst. 15.00 Latvijas – Igaunijas institūta telpās (Beverīnas 3) apskatāma izstāde „Pašu gatavotās dāvaniņas mīļākajiem cilvēkiem pasaulē”.
Apgleznoti zīda lakati, pērlīšu virtenes, paštaisīti albumi, iesietas grāmatas, izgreznotas cepures, skaistas krelles un auskari, kartiņu komplekti, vācelītes, tortes kaste. Tās ir dažas no astoņu mēnešu cītīgā darbā tapušajām lietām, otrā elpa dota pavisam ikdienišķiem priekšmetiem.

 
Kursos apgūta dekupāžas, filcēšanas, pērļošanas, locīšanas, veidošanas, gleznošanas ar salmiņu u.c. interesantas metodes skaistu lietu darināšanai.
Dalībnieki ir ar mākslu ikdienā nesaistīti cilvēki, tāpēc jo liels prieks vērot sajūsmu par katru izgatavoto lietiņu. Ar kursantiem darbojas lieliskā pedagoģe no Valgas Aire Hulkko, kuras gatavotos brīnumus bijusi iespēja apskatīt un iegādāties jau vairākās personālizstādēs.
Radošie kursi Latvijas – Igaunijas institūtā aizsākās 2009. gada oktobrī. Sākumā bija plānota vien mēnesi ilga apmācība, savukārt, jau šobrīd zināms, ka pat ar astoņiem mēnešiem nepietiek, lai apgūtu kaut daļu interesanto tehniku skaistu lietu darināšanā vai pārveidošanā. Turklāt daži dalībnieki tā aizrāvušies, ka apmeklē papildus nodarbības, apdāvinājuši visus radus un draugus, bet vēl ir pietiekami daudz darbiņu, ko atnest uz izstādi.
Jau rudenī gaidām visus interesentus uz radošo kursu otro sezonu.
Nāc uz izstādi un, sākoties ziedonim, gūsti iedvesmu un ļauj uzziedēt arī savām idejām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru