Projekts: "Fotogrāfiju albums par Vidzemi"

Projekta rezultātā tika izdots Klaus Štobera fotogrāfiju albums „Neparasts ceļojums pa Vidzemi” . Albumā ir apkopotas 72 fotogrāfijas, kas tapa mākslinieka rezidentūras laikā Vidzemē 2008.g. novembrī. Izdevums ir 3 valodās: latviešu, franču un angļu. Albuma mākslinieks ir Kristape Epners. 
2009.g. 6.oktobrī Cesvaines pilī notika albuma atvēršanas svētki, uz kuriem bija ieradies arī Francijas vēstniecības Latvijā atašejs kultūras jautājumos un Francijas kultūras centra direktors Žans Luī Lepretrs, Valsts Kultūrkapitāla fonda pārstāve Inese Zagorska, Vidzemes plānošanas reģiona priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas, kā arī reģiona novadu pašvaldību pārstāvji. 
Albums tika prezentēts arī 2009.g.28.septembrī Klausa Štobera izstādes „Neparasts ceļojums pa Vidzemi” atklāšanā, kas notika Lejasreinas departamenta padomes ēkā Strasbūrā. 
Projektu bija iespējams īstenot, pateicoties  Vidzemes plānošanas reģionam, Lejasreinas departamenta padomei,  Valkas pilsētas domei, Valgas pilsētas mērijai, „Eiropas mākslas aktivitāšu centram” (CEAAC) Strasbūrā, Francijas kultūras centram Rīgā, „Arctic Paper Baltic States”, „Poligrāfijas Apgāds”, „Culturelab”, Valsts kultūrkapitāla fondam, Alūksnes, Valkas, Cēsu, Madonas, Gulbenes, Valmieras rajonu pašvaldībām un ar tām saistītajām institūcijām. 
Projekts realizēts 2009. gadā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru