Pensionāres jauniešiem māca cept pīrāgus

2009.
28. decembra rītā ar mīklas bļodām un sagatavotajiem pildījumiem rokās tikās Valkas aktīvie jaunieši un pensionāra kluba „Zelta rudens” dāmas. Šoreiz skolotāju lomā bija vecākās paaudzes kundzes – jaunieši uzzināja daudz svarīgu lietu gardu pīrādziņu gatavošanā.
Katra no dāmām, Ausma Sikatere, Ilze Lubiņa un Grieta Burkēvica, ne tikai bija sagatavojusi mīklu pēc savām metodēm, bet arī pastāstīja par dažādiem pildījumu veidiem. 

Pusotras stundas laikā tika sameistaroti gandrīz 300 rauši. Turklāt pensionāra kluba pārstāves, papildinot viena otru, visu gatavošanas laiku stāstīja jauniešiem par knifiņiem, kas pīrāgus padara vēl jo gardākus.
Gatavie rauši tālāk nonāca uz mielasta galda labdarības pasākumā „Piedzīvo brīnumu...”.
Nākamajā reizē klubiņa dāmas mācīs jauniešiem gatavot saldumus un salātus.
Pīrāgu cepšana notika „Kamoliņa” aktivitāšu ietvaros. „Kamoliņš” ir tikšanās vieta dažādu paaudžu cilvēkiem. To 12. novembrī „ieripināja” biedrība „Latvijas – Igaunijas institūts”. Gan skolotāji, gan skolnieki ir „Kamoliņa” dalībnieki, kuri attiecīgi parāda un iemāca citiem savas prasmes un gūst pretī jaunas iemaņas, ko sniedz kāds cits dalībnieks. Līdz šim jaunieši un pensionāri jau tikušies datornodarbībās un sveču liešanas pasākumā.
Ja arī Tev ir kāda prasme, ar ko gribētu padalīties, vai arī pats vēlies ko apgūt, gaidīsim Latvijas – Igaunijas institūtā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru