„Pamati aktierspēlei ielikti Valkā”

2011.
Starptautiskās teātra dienas ieskaņās Latvijas – Igaunijas institūtā ciemosies un atmiņstāstos dalīsies Valmieras Drāmas teātra aktieris Agris Māsēns.
„Mamma strādāja Valkas rajona finanšu nodaļā par galveno grāmatvedi, bet brīvajā laikā spēlēja teātri Valkas kultūras nama dramatiskajā kolektīvā. No viņas man arī šī mīlestība pret teātri. Droši varu teikt, ka pamati aktiera spēlei man tika ielikti Valkā”, grāmatā „Mēs no Valkas” stāsta Agris Māsēns.

 
Aktieris dzimis Talsos, bet no otrās klases mācījies Valkas vidusskolā, pēc tam Vijciemā. Strādājis Valkas kultūras namā par instruktoru, bijis mākslinieciskais vadītājs Ērģemes klubā. Jau skolas laikā aktīvi iesaistījies kultūras dzīvē, dejojis tautas deju kolektīvā, skaitījis dzeju.
Valmieras Drāmas teātrī Agris Māsēns strādā jau no 1968. gada, nospēlējot vairāk kā 50 lomas gan latviešu klasiķu darbos, gan ārzemju autoru sacerējumos. Saņemtas Valmieras Drāmas teātra balvas kā „Labākais aktieris”, „Labākais aktieris otrā plāna lomā” un Latvijas teātra gada balva „Labākais aktieris otrā plāna lomā”.
Agris Māsēns Latvijas – Igaunijas institūtā ciemosies Ogu otrdienas ietvaros – 22. martā plkst. 16.30. Dalība ir bezmaksas, bet lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot 64781193 vai rakstot instituts@valka.lv.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru