Mācību gads beidzies arī dārzu un ainavu arhitektūras kursantiem

2008.
Pieredzes brauciena dalībnieki apskatīja Jelgavas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu – topošo ainavu arhitektu – darbus. Savukārt stādaudzētavas „Dimzas” saimnieks pārsteidza ekskursantus ar grūtiem jautājumiem par stādu nosaukumiem un īpašībām. Jāsaka, mūsu kursanti par augu valsti bija pietiekami labi informēti, tāpēc kā balva tika parādīts sarkanais bērzs – citu apmeklētāju acīm vēl neredzēts koks.

Kursa nobeiguma darbu iedvesmas radīšanai apskatīti arī divi privātie daiļdārzi. Kā pastāstīja LLU Mūžizglītības centra tālākizglītības konsultante, Lauksaimniecības fakultātes lektore Antra Bērziņa, lielākoties cilvēki, kas aizraujas ar dārzu labiekārtošanu, nav to speciāli mācījušies. Galvenais esot patikšana (protams, atbildes par konkrētu stādu īpatnībām pie speciālistiem tiekot meklētas). Saimnieki gan smējās, ka studentu apciemojumi viņiem nozīmējot atpūtas brīdi, jo parasti brīvās stundas tiekot pavadītas dobēs ravējot un stādot. Taču, no otras puses, gandarījumu sniedz pašu veidotā skaistā apkārtne, iegūtās zināšanas dārzkopībā un spēja ar savu pieredzi palīdzēt citiem interesentiem.
Tālmācības kursu „Dārzu un ainavu arhitektūra” Valkā piedāvā LLU sadarbībā ar Latvijas – Igaunijas institūtu (no 2007. gada oktobra). Šogad rudenī sāksies trešais noslēdzošais semestris, pēc kura kursanti iegūs LLU sertifikātu.
Ja Valkā un Valkas rajonā būs pieprasījums, „Dārzu un ainavu arhitektūra” tiks piedāvāta arī turpmāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru