Izvēlies labāko pilsētai – ieguvējs būsi Tu pats!

2008.
„Privātās un publiskās partnerības veicināšanas modeļu izstrāde un ieviešana, iesaistot nevalstiskās organizācijas” mērķis ir panākt dažādu resursu apvienošanu, lai attīstītu vietējo teritoriju. Darba grupās piedalījās uzņēmēji, Valkas pilsētas domes darbinieki un nevalstiskā sektora pārstāvji. Diskusiju rezultātā iedzīvotāju izvērtēšanai nodotas četras idejas: „Pīrādziņš mājā”, „Kārtība katrā sētā”, „Veselā miesā vesels gars” un „Svaigā gaisā labāk garšo”.

 
Atbalstot projektu „Pīrādziņš mājā”, tiktu iegādāta cepeškrāsns, vēlāk attīstot pīrādziņu piegādes servisu uz mājām/ darba vietā. Tas būtu jauns pakalpojums ne tikai Valkā, bet pat visā Vidzemē. Projekts „Kārtība katrā sētā” piedāvā ieviest zaru savākšanas pakalpojumu no privātpersonām. Tiks iekārtots laukums, kur zarus novietot pirms tos transportēs tālāk pārstrādei šķeldā (vai daudzi zina, ka pilsētas teritorijā zarus dedzināt nedrīkst). „Veselā miesā vesels gars” atbalstītu jaunas fizioterapijas - masāžas iekārtas iegādi skaistumkopšanas salonam. Kā atzīst speciālisti, fizioterapija veiksmīgi izmantota dažādas izcelsmes sāpju mazināšanai, asinsrites traucējumu un trombozes profilaksei, locītavu ārstēšanai u.tml. Turklāt tā pieejama plašākam iedzīvotāju lokam, jo pakalpojumu cena ir zemāka nekā, piemēram, masierim. Savukārt projekta „Svaigā gaisā labāk garšo” īstenošanā tiktu uzsākta āra kafejnīcas iekārtošana pie Valkas ģimnāzijas, kur būtu gaidīti visi valcēnieši. Turklāt vēl nesen notikušā Iedzīvotāju foruma dalībnieki izteicās, ka pilsētā pietrūkstot vietas, kur atpūsties, mierīgi padzerot tēju vai sulu.
Jāpiebilst, ka ir iespēja pieteikt arī citas idejas. Vienīgais nosacījums – labums no projekta īstenošanas jāgūst pēc iespējas lielākai Valkas sabiedrības daļai.
Iedzīvotāji aicināti izteikt savas idejas vai atzīmēt vēlamo variantu aptaujas lapās, kas pieejamas sabiedriskās vietās (Valkas pilsētas domē, rajona padomē, Uzņēmējdarbības un tūrisma informācijas centrā, Valkas ģimnāzijā un Beverīnas ielā 3).
Līdzīgas aktivitātes notiek arī Sabilē, kur, uzņēmējiem, pašvaldībai un nevalstiskajam sektoram sadarbojoties, tiks veicināta vietējās teritorijas attīstība.
Projektu finansē Sabiedrības integrācijas fonds, Latvijas Kopienu iniciatīvas fonds, Valkas pilsētas dome, Sabiles pilsētas dome.
Nepaliec malā, izvēlies labāko pilsētai un sev!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru