Angļu valodas vasaras skolas foto

Septiņas dienas jaunieši no Valkas un Valgas piedalījās angļu valodas vasaras skolā „Friends... forever friends” („Draugi uz mūžu”).
Vistiņu nozagšanas mistērijas atrisināšana, skats uz apkārtni caur 1,5 promiļu stiprām brillēm, dejas apgūšana ar kaujas motīviem, kopīga maltītes gatavošana, balonu spridzināšana, sasaldēta krekla vilkšana, meža izpēte, pateicības kartiņu gatavošana, sarakstīšanās ar draugiem no Vācijas, Āfrikas, Austrālijas, Korejas, Somijas, Īslandes, Francijas, Lielbritānijas un Amerikas Savienotajām Valstīm, ugunsdzēsēju ikdienas iepazīšana. Tik piesātināta bija nedēļa vasaras skolas dalībniekiem. Šogad gan tās bija tikai daiļā dzimuma pārstāves, kas godam aizstāvēja saukli „girl power” („meiteņu spēks”).
Dalībnieces prātīgās un neprātīgās aktivitātēs iesaistīja skolotājas Marta Edīte Ozola (Valka) un Kersti Piir (Valga), kuru apmācības plānā ietilpst arī mētāšanās ar ūdens baloniem, jokaina sodu sistēma un humoristiska pieeja it visam, kas palīdzēja meitenēm atraisīties un sasniegt labus rezultātus angļu valodas prasmē. Dalībnieces, kas piedalījās jau otro gadu pēc kārtas, atzina, vasaras skola palīdzējusi sasniegt labākus rezultātus mācībās.
Paldies stāstniekiem Jānim Pērlem, puišiem no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valkas daļas, Valgas policijas pārstāvei, Valkas ģimnāzijai un jaukajai dežurantei Aijai Ābenai, vecākiem par bērnu uzticēšanu, skolotājām par nenogurstošo darbu un meitenēm par pozitīvo lādiņu.
Vasaras skolu organizē biedrība „Latvijas – Igaunijas institūts”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru